3:0 Tor, Jubel, Torschuetze Bas Dost (Frankfurt) Leverkusen, 18.10.2019, Fussball, Bundesliga, Bayer 04 Leverkusen - Eintracht Frankfurt ! only BELGIUM !
© ThorstenWagner/Witters Sport /Photo News

OFFICIEEL: Dost is speler van Club Brugge

Het was in de zomerse transferperiode wachten op een nieuwe spits voor Club Brugge. Tal van spitsen werden in verband gebracht met een overstap naar de landskampioen. Van Bas Dost tot Michy Batshuayi en van Jhon Cordoba tot Adolfo Gaich. Het bleef echter bij geruchten. Club Brugge zette de zoektocht in de afgelopen maanden voort en heeft eindelijk raak. Dost mag zich vanaf vandaag officieel speler noemen van Blauw-Zwart. De Nederlander komt over van Eintracht Frankfurt en tekent op Jan Breydel een contract voor anderhalf seizoen.

Van de zomer meldde Club Brugge zich al in Frankfurt voor de handtekening van Dost. De boomlange spits zag een transfer naar de kampioen van België wel zitten. Dankzij de zestiende landstitel in de geschiedenis was Club Brugge verzekerd van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Dat Blauw-Zwart in tegenstelling tot Eintracht actief zou zijn in Europa, was voor Dost een belangrijke reden om een vertrek naar Brugge te overwegen. De onderhandelingen tussen Eintracht Frankfurt en Club Brugge liepen echter op niets uit. De Duitsers verlangden zo’n zeven miljoen euro voor hun aanvaller. Dat bedrag legde Frankfurt ook op tafel voor de komst van Dost in de zomer van 2019.

Die transfersom was Club echter te gortig. Club was overigens niet de enige geïnteresseerde partij. Naar verluidt had ook Tottenham wel oren naar de komst van Dost. De Nederlander bleef echter waar hij zat. Van de radar van Club verdween hij niet. Philippe Clement rouleerde er in de afgelopen maanden flink op los. Uiteindelijk stond zelfs Charles de Ketelaere in de punt. Het talent vervulde die rol met verve, maar is natuurlijk geen ‘echte’ nummer 9. Vorige week meldde het Algemeen Dagblad al dat de overgang van Dost naar Club op een oor na was gevild. Een dag later maakte Club Brugge inderdaad nieuws van zijn komst.

De koploper van België betaalt naar verluidt zo’n vier miljoen euro voor de Nederlander, die zich in dienst van VFL Wolfsburg en Sporting Club bewees als echte doelpuntenmachine.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws