Simon Deli - Photonews
Foto: ©Vincent Kalut/Photo News

Oei! Deli hield zich niet bepaald in achter het stuur

Simon Deli was in het afgelopen seizoen één van de sterkhouders van Club Brugge. Met de Ivoriaan achterin was de ploeg in de Jupiler Pro League alleen door Antwerp FC te verslaan. In het huidige seizoen gaat echter allemaal een stuk moeizamer. Blauw-Zwart verloor al drie keer in de competitie en verspeelde afgelopen weekend de koppositie op bezoek bij Moeskroen. Ook Deli maakt een kwetsbare indruk. Bovenop de kritiek vanuit de media en achterban kreeg hij woensdagochtend ook nog eens een fikse boete voor een snelheidsovertreding.

De Ivoriaanse verdediger moest zich op de morgen van het belangrijke duel met Zenit verantwoorden in de politierechtbank. Deli kwam echter niet opdagen. Hij was de afgelopen dagen een groot vraagteken voor de wedstrijd van vanavond, maar werd door Philippe Clement ‘gewoon’ opgenomen in de wedstrijdselectie. Of hij ook aan de aftrap staat, weten we over een klein halfuurtje. Dat ligt overigens wel in de lijn der verwachting, aldus Het Nieuwsblad. Maar goed, de politierechtbank. Deli moest zich melden vanwege een flinke snelheidsovertreding.

De verdediger van Club Brugge reed begin dit jaar 179 kilometer per uur waar hij slechts 90 mocht. Hij werd op 13 februari langs de Expresweg in Brugge geflitst. Naast het feit dat hij niet kwam opdagen in de politierechtbank, liet hij zich ook niet vertegenwoordigen door een advocaat. De politierechter was daar niet echt van gediend en veroordeelde de voetballer dan ook bij verstek. Deli kreeg een boete van 1.320 euro opgelegd. Daar bleef het niet bij. Hij mag twee maanden niet achter het stuur plaatsnemen en moet ook nog eens de gerechtskosten van 280 euro betalen. Of hij zijn straf accepteert, valt overigens nog te bezien. Hij heeft namelijk het recht om verzet tegen het vonnis aan te tekenen en zich alsnog te verantwoorden in de rechtbank.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws