OOSTENDE, BELGIUM - OCTOBER 19 : Siebe Schrijvers forward of Club Brugge pictured at Ostend-Bruges airport before their departure to Zenit for the UEFA Champions league match against FK Zenit Sint-Petersburg. on October 19, 2020 in Oostende, Belgium, 19/10/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Na Krmencik ook Schrijvers op weg naar de uitgang

Maandag staat op Jan Breydel in het teken van de komst van Bas Dost. Club Brugge bereikte vorige week een principeakkoord met Eintracht Frankfurt. Mocht de Nederlander vandaag de medische testen met succes afleggen, tekent hij een contract voor anderhalf seizoen. Philippe Clement is erg blij met zijn komst, maar die heeft wel gevolgen voor enkele spelers van Blauw-Zwart. Niet alleen voor Michael Krmencik. Ook Siebe Schrijvers is op weg naar de uitgang, schrijft Het Nieuwsblad.

Dost prijkte in de zomerse transferperiode al hoog op het verlanglijstje van Club Brugge. Eintracht Frankfurt en Club Brugge kwamen er echter niet uit over de transfersom. Van de zomer verlangden de Duitsers nog zo’n zeven miljoen euro, zeker drie miljoen minder dan nu het geval is. Voor Krmencik is Dost zijn komst het laatste duwtje richting de uitgang. De Tsjech kreeg onlangs al te horen dat hij op zoek mag naar een nieuwe werkgever. Krmencik kwam begin dit jaar voor zes miljoen euro over van Viktoria Plzen, maar slaagde er simpelweg geen moment in te overtuigen. Volgens hetzelfde Nieuwsblad zou Viktoria Plzen wel oren hebben naar een al dan niet tijdelijke terugkeer van de spits.

Ook Schrijvers zou dus azen op een nieuwe club. De aanvaller kwam in de zomer van 2018 voor drie miljoen euro over van Genk. In zijn eerste seizoen kon hij onder toenmalig trainer Ivan Leko vaak rekenen op een basisplaats. Sinds Clement zijn komst moet Schrijvers het echter vooral doen met invalbeurten. In het afgelopen seizoen kon hij al niet echt rekenen op het vertrouwen van Clement en dit seizoen is dat alleen nog maar minder geworden. Hij kwam vooralsnog in twaalf wedstrijden in actie, waarvan drie als basisspeler. Zijn laatste minuten dateren van 5 december jongstleden, in de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden (1-0 overwinning).

AA Gent

Afgelopen zaterdag werd Schrijvers nog buiten de selectie gelaten voor het duel met Eupen. Van Club Brugge hoeft de nog altijd pas 24-jarige Belg niet perse weg, maar de speler zelf is zijn reservebeurt wel een beetje beu. Volgens Het Nieuwsblad heeft Schrijvers over (Belgische) interesse niets te klagen. Zo zou AA Gent zijn dossier al hebben bekeken. Een vervolg gaven de Buffalo’s er echter (nog) niet aan.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws