Simon Mignolet Gent
WESTKAPELLE, BELGIUM - JULY 18 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge pictured during a friendly game of Club Brugge against KAA Gent as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Club Brugge Belfius Base camp on July 18, 2020 in Westkapelle, Belgium, 18/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Mignolet weet wat hem te doen staat tegen Lazio

Dankzij de overwinning op Zenit is Club Brugge in ieder geval zeker van een ticket voor de Europa League. Philippe Clement en co azen echter op meer. Kwalificatie voor de achtste finales van het miljardenbal is immers nog altijd mogelijk. Dan moet er dinsdagavond wel worden gewonnen van Lazio. Vlak voor vertrek naar Rome gaf Simon Mignolet nog maar eens aan dat het met het vertrouwen en de motivatie wel goed zit.

De overwinning op Zenit werd uitgebreid gevierd. De blijdschap en ook opluchting was enorm na de overtuigende 3-0 zege. Club Brugge maakt immers een wisselvallig seizoen door, waardoor de druk er flink op stond tegen de Russen. Dankzij treffers van Charles de Ketelaere, Hans Vanaken en Noa Lang heeft Club nog altijd uitzicht op de achtste finales van de Champions League. De opdracht voor morgenavond is niet eenvoudig, maar wel duidelijk: winnen. ”We beseffen dat iedereen top moet zijn. Maar we geloven wel dat het kan”, sprak Mignolet op de luchthaven vlak voor vertrek naar de Italiaanse hoofdstad.

Het eerste duel met Lazio eindigde in een 1-1 gelijkspel. Geen slecht resultaat, maar er had voor Club veel meer ingezeten. De ploeg creëerde voldoende mogelijkheden. Die waren echter niet aan Clement zijn mannen besteed. ”Het komt erop aan om efficiënt te zijn en de kleine kansjes die we krijgen af te maken”, aldus Mignolet. ”En verdedigend moeten we pal staan. Zij hebben spelers die individueel het verschil kunnen maken. Het wordt belangrijk om hen aan banden te leggen.”

Goede herinneringen

Op Jan Breydel kon Lazio-trainer Simon Inzaghi geen beroep doen op onder anderen Ciro Immobile en Luis Alberto. De smaakmakers van de Italiaanse ploeg testten in aanloop naar de eerste ontmoeting positief op corona. Dinsdagavond zullen zij wel van de partij zijn. Immobile is zoals vanouds in goede vorm. Aan natuurlijk de verdedigers, maar ook Mignolet de taak om de topscorer van het afgelopen seizoen in Italië af te stoppen. Onze doelman reist in ieder geval met goede herinneringen af naar het Olympisch Stadion van Rome.

”We hebben daar met Liverpool ooit een geweldige wedstrijd gespeeld. Een gelijkaardig scenario zou geweldig zijn. We overwinteren al twee jaar op rij Europees, nu overwinteren in de Champions League zou een geweldige bonus zijn. We kunnen geschiedenis schrijven voor Club en dat leeft ook in de Champions League.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws