DOHA, QATAR - JANUARY 10 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Vincent Mannaert manager of Club Brugge pictured during the training session of Club Brugge during the winter camp in Doha , on January 10, 2020 in Doha, Qatar, 10/01/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Mannaert geeft update over winterse transferplannen

Tal van spelers werden in de afgelopen transferperiode in verband gebracht met Club Brugge. De landskampioen hield het echter bij de komst van Noa Lang. Hoewel die transfer vooralsnog goed uitpakt, had Club zich graag op meerdere posities versterkt. In de spits, bijvoorbeeld. In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt algemeen manager Vincent Mannaert dat de zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider allesbehalve is gestaakt.

Michael Krmencik, David Okereke, Youssouph Badji en ook Emmanuel Dennis. Philippe Clement heeft voldoende te kiezen voor de spitspositie, ware het niet dat geen van de genoemde namen een onbetwistbare indruk achterlaat. Van Badji kunnen en mogen we nog geen wonderen verwachten, dat is waar. De Senegalees is immers nog altijd slechts achttien jaar en maakte begin dit seizoen pas zijn eerste minuten voor de hoofdmacht. Van Krmencik, Okereke en Dennis kan inmiddels gerust worden gezegd dat ze niet voldoen aan de eisen van Clement. Daarom speurde Club Brugge al van de zomer de transfermarkt af op zoek naar een nieuwe spits.

Van Bas Dost tot Michy Batshuayi tot Adolfo Gaich. Tal van spitsen passeerden de revue. Club Brugge slaagde er echter niet in om een nieuwe aanvalsleider binnen te hengelen. Ook Mbwana Samatta, een oude bekende van Clement, stond op het verlanglijstje, bevestigt Mannaert. ”Er is deze zomer contact geweest. Samatta was op de hoogte van onze interesse. Hij kent Philippe en de Belgische competitie, maar heeft uiteindelijk de keuze voor Fenerbache gemaakt. Ik heb geen signaal vandaag dat hij die deur dringend achter zich wil dichttrekken.”

Badji vocht zich tijdens de voorbereiding in de basis, maar Clement doet het inmiddels rustig aan met de 18-jarige aanvaller. (Photo by Peter De Voecht/Photonews)

Zoektocht zet door

Krmencik en Okereke kostten Club Brugge gezamenlijk veertien miljoen euro. Okereke zijn start was ijzersterk, met vier doelpunten en één assist in zijn eerste drie competitieduels. Hij viel vervolgens echter ver terug en zijn val is nog altijd niet gebroken. Krmencik kreeg in de afgelopen weken meerdere keren de kans om zich te laten zien, maar voldeed wederom niet aan de verwachtingen. Het deed Clement besluiten om in de belangrijke match tegen Zenit iets nieuws te proberen. Niet Krmencik, Okereke, Badji of Dennis begon als diepste spits, maar Charles de Ketelaere. Dat deed de jongeling met verve. Hij was verantwoordelijk voor de openingstreffer en versierde de strafschop waaruit de 2-0 volgde.

Desondanks is Club Brugge nog altijd op zoek naar een nieuwe spits. ”We zijn niet gestopt om iemand te zoeken die ons meteen kan versterken op die positie, omdat we weten dat we nog veel wedstrijden hebben te gaan”, aldus Mannaert. ”Wat we deden in de zomerse transferperiode zetten we verder in de komende weken. Met de bedoeling ons te versterken waar het kan. En daar hoort ook de positie negen bij.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws