Foto: ©Blue Army

Mannaert bespreekt winterse transferplannen

Met de komst van Bas Dost heeft Philippe Clement eindelijk zijn zo gewenste kopsterke spits binnen. De Nederlander stond in de zomerse transferperiode ook al op de radar, maar Eintracht Frankfurt vroeg op dat moment nog een te hoge transfersom. Een aantal maanden is Club Brugge er dus alsnog in geslaagd om de spits binnen te halen. Of het bij het aantrekken van Dost blijft, is nog maar de vraag. In de speciale radioshow ‘Radio FCB‘ liet Vincent Mannaert zijn licht schijnen over de komende transfermaand.

Een nieuwe spits stond maanden hoog op het verlanglijstje van Clement. Hij had dan wel de beschikking over onder meer David Okereke, Michael Krmencik en Emmanuel Dennis, tevreden was hij allesbehalve. Clement rouleerde er in de afgelopen maanden flink op los. In de laatste wedstrijden fungeerde niet Okereke, Krmencik of Dennis als diepste spits, maar Charles de Ketelaere. Het groeibriljant uit de jeugdopleiding vulde die rol met verve in. Desondanks wilde Club Brugge maar al te graag een nieuwe aanvalsleider binnenhalen. Met Dost is die wens eindelijk vervuld. De Nederlander zal het komende anderhalf jaar voor de goals moeten zorgen.

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat na Dost ook Stefano Denswil de koploper in de Jupiler Pro League komt versterken. De verdediger trok in de zomer van 2019 de deur op Jan Breydel achter zich dicht, maar zit bij het Italiaanse Bologna vaker wel dan niet op de bank. Er wordt gespeculeerd over een terugkeer op huurbasis. Bij Radio FCB ging Mannaert niet in op de eventuele komst van Denswil, maar wel over de transferplannen in het algemeen. ”We hebben al een belangrijke transfer kunnen afronden, dan is het nu verder kijken naar opportuniteiten op de markt.”

Balans

”Het is dus dagelijks monitoren wat we kunnen doen op de transfermarkt, zowel inkomend als uitgaand. We volgen dat goed op en proberen toe te slaan op het juiste moment. Uiteindelijk zullen we pas eind januari een volledige balans kunnen opmaken”, vervolgde Mannaert. Wat de mogelijke uitgaande transfers betreft, het is geen geheim meer dat Krmencik uit mag kijken naar een nieuwe werkgever. Ook Ethan Horvath en Siebe Schrijvers zouden mogen vertrekken. Laatstgenoemde zou in de belangstelling staan van meerdere Belgische ploegen. Zo nam AA Gent al uitgebreid een duik in zijn dossier.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws