BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge looks dejected during the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Bruges, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News
© Philippe Crochet/Photo News

‘Leko wil Dennis meenemen naar nieuwe club in China’

Club Brugge roert zich alvast flink op de transfermarkt. Begin deze week presenteerde de club eindelijk Bas Dost als nieuwe spits, terwijl het naar verluidt ook Stefano Denswil terug wil halen. Tegenover de nieuwkomers staat zeer waarschijnlijk het vertrek van Michael Krmencik, Ethan Horvath en Siebe Schrijvers. Hun rol lijkt zo goed als uitgespeeld. Ook Emmanuel Dennis zou Club Brugge op de korte termijn eens kunnen verlaten. De Nigeriaan zou in de belangstelling staan van het Duitse Hertha BSC en het Chinese Shanghai.

Sinds Dennis zijn komst naar Club Brugge is het eigenlijk geen moment rustig rond zijn persoon. In het afgelopen seizoen was hij nog belangrijk met treffers in de Champions League en Europa League tegen respectievelijk Real Madrid en Manchester United, maar bracht hij veel te weinig in de Jupiler Pro League. Hoewel Club Brugge de aanvaller niet perse wilde laten gaan, was het van de zomer ook niet van plan om voor een transfer te gaan liggen. Dennis werd door de media met verschillende clubs in verband gebracht. Van Leeds United tot Marseille en van Inter Milan tot Newcastle United. Tot een vertrek kwam het echter niet.

Dennis was voor Club Brugge trefzeker in de uitwedstrijd tegen Zenit, maar daar is ook alles mee gezegd. In de nationale competitie kwam hij immers nog niet tot scoren. De Nigeriaan was vaak het mikpunt van kritiek. Na het duel met KV Oostende was die op zijn hevigst. Dennis kreeg op Oostende enkele goede mogelijkheden, maar verstijfde op het moment dat hij de trekker moest overhalen. Het zag er erg knullig uit, waardoor hij op social media ook nog eens het mikpunt van spot werd. Het werd er vervolgens niet beter op, zeker niet na zijn wangedrag in aanloop naar het duel met Borussia Dortmund.

Ivan Leko, die Antwerp FC deze week verlaat voor een avontuur in China, zou een hereniging met Emmanuel Dennis wel zien zitten. (Photo by Peter De Voecht/Photonews)

China

In het thuisduel met Zenit liet hij eindelijk weer eens wat van zijn kwaliteiten zien. De ommekeer bleek het echter niet. Na de 3-0 overwinning op Zenit kwam hij alleen nog een klein uur in actie tegen Sint-Truiden. In de cruciale groepswedstrijd bij Lazio zat hij bijvoorbeeld negentig minuten op de bank. Begin deze maand reisde de aanvaller af naar zijn thuisland om afscheid te nemen van zijn omgekomen broer. Na zijn terugkeer deed Clement geen beroep meer op hem. Voor het thuisduel met AA Gent werd hij zelfs buiten de selectie gehouden.

Voor beide partijen lijkt een vertrek van de aanvaller dan ook het beste. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Dennis over interesse van andere clubs niets te klagen. Zo zou er volgens de krant concrete interesse zijn vanuit China. Bij Shanghai SIPG, de nieuwe club van oud-Club trainer Ivan Leko, zou Dennis een veelvoud van zijn huidige salaris kunnen opstrijken. Daarnaast bereiden de Chinezen een bod voor dat in principe aan de wensen van Club Brugge moet voldoen. De Nigeriaan zelf ziet een overgang naar China echter (nog) niet zitten. Een Europese topcompetitie zou zijn voorkeur hebben. Naar verluidt zou Hertha BSC, de nummer veertien van de Bundesliga, ook gecharmeerd zijn en een bod voorbereiden.

Hertha BSC was van de zomer ook geïnteresseerd in Clinton Mata. De Duitsers gaven echter de voorkeur aan Deyovaisio Zeefuik van FC Groningen. Naar verluidt zouden meerdere clubs uit de Duitse Bundesliga hun oog hebben laten vallen op Dennis.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws