BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 01 : Lior Refaelov midfielder of Antwerp leaves the field after being substituted and gives his coach Ivan Leko head coach of Antwerp a hug during the Belgian Croky Cup final match between Club Brugge KV and Royal Antwerp FC on August 1, 2020 in Brussels, Belgium, 1/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Leko deelt Clement zijn mening: ‘Ik zit hier al drie maanden mee’

De UEFA en de nationale voetbalbonden maakten hun clubs dolgelukkig met de nieuwe regel om niet drie, maar vijf wissels toe te laten. De Pro League volgde haar collega’s echter niet. In België mogen de coaches nog steeds ‘slechts’ drie wissels toepassen. Na afloop van het duel met Sint-Truiden deed Philippe Clement daar zijn beklag over. Ivan Leko, voormalig en huidig trainer van respectievelijk Club en Antwerp FC, deed daar ook zo zijn zegje over.

Clement greep de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden aan om enkele spelers rust te geven. Club Brugge had een midweeks duel met Zenit achter de rug en dinsdagavond speelt de ploeg de belangrijke match tegen Lazio in Rome. Het programma is bomvol. Clement wilde Hans Vanaken vanaf de bank laten beginnen, maar de middenvelder moest uiteindelijk toch opdraven. Ruud Vormer haakte af wegens hevige buikklachten. Na afloop vertelde de oefenmeester dat hij Vanaken eigenlijk helemaal niet wilde opstellen. ”Hij had eigenlijk rust nodig. Hij heeft sinds begin dit seizoen al alles gespeeld. Hans is geen vragende partij om een wedstrijd over te slaan, maar wij moeten hem beschermen.”

Om vervolgens in te gaan op de keuze van de Pro League om niet vijf, maar ‘gewoon’ drie wissels toe te laten. ”Het is onmogelijk om elke wedstrijd scherp te zijn. Het is vooral een groot nadeel dat we geen vijf wissels kunnen doen zoals onze tegenstanders in de Champions League. Dat is sowieso een nadeel voor alle Belgische ploegen die Europees spelen.”

Hulp

Leko denkt daar net zo over. De oud-trainer van Blauw-Zwart plaatste zich afgelopen donderdag met Antwerp FC voor de volgende ronde van de Europa League. Een knappe prestatie, die de Antwerpenaren zondag moesten bekopen met een nederlaag op bezoek bij koploper Genk. ”Het is misschien niet slim om hierover te beginnen, en ik wil het ook niet inroepen als excuus, maar ik zit hier al drie maanden mee. Ik begrijp niet dat wij in België maar drie vervangingen per wedstrijd mogen doorvoeren”, aldus Leko. ”Van alle Europees spelende ploegen moeten alleen de Belgische het met drie wissels stellen. Men verwacht dat wij in Europa punten pakken, om het Belgisch voetbal te helpen, maar op deze manier kom je in coronatijden in de problemen. Om het Belgisch voetbal te kunnen helpen, moet men eerst de Belgische ploegen helpen.”

Antwerp FC en Club Brugge treffen elkaar komende zondag in het Bosuilstadion.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws