BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 27 : Clinton Mata defender of Club Brugge celebrates during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on September 27, 2020 in Brugge, Belgium, 27/09/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News
© Peter De Voecht/Photo News

Lazio-Club: lees hier alles wat je moet weten

Er wordt veel gezegd en geschreven over Lazio-Club Brugge. De ploeg van Philippe Clement moet winnen om zich te kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League. Hieronder een overzicht van alles wat jij moet weten voor de match in Rome.

• Sinds de intrede van de naam Champions League in 1992, kwalificeerde Club Brugge zich nog nooit voor de achtste finales van de Champions League. De Belgen namen zeven keer eerder deel aan het hoofdtoernooi, maar geraakten telkens niet verder dan de groepsfase. In het afgelopen seizoen eindigde de ploeg in een groep met Real Madrid, Paris Saint-Germain en Galatasaray op de derde plek.

• Wil Club zich eindelijk eens plaatsen voor de achtste finales, moet er vanavond worden gewonnen. Alleen winst volstaat. Een gelijkspel is dus niet voldoende. Dankzij de zege tegen Zenit is Club al zeker van een ticket voor de Europa League. Lazio heeft daarentegen wel voldoende aan een gelijkspel. De Italianen kunnen zelfs nog groepswinnaar worden. Dan moeten ze zelf zien te winnen en mag Borussia Dortmund niet tot winst komen bij Zenit.

• In tegenstelling tot Club stootte Lazio wel al eens door tot de achtste finales van de Champions League. Die prestatie dateert echter alweer van een tijdje geleden. In het seizoen 1999/2000 strandde Lazio in de kwartfinales. Het Spaanse Valencia was over twee duels met 3-5 te sterk.

• Lazio presteert in de Champions League vooralsnog uitstekend in thuiswedstrijden. Zowel Borussia Dortmund als Zenit werd met 3-1 verslagen. Vooral de overwinning op de Duitsers maakte uiteraard veel indruk. Na nog geen 25 minuten stond de ploeg van Simone Inzaghi al op 2-0. Lazio verloor overigens nog geen duel in de groepsfase. De wedstrijden buitenshuis leverden echter geen overwinningen op. In Brugge, Sint-Petersburg én Dortmund eindigde het duel in 1-1.

• In de nationale competitie staat Lazio er een stuk minder voor. De Romeinen deden in het afgelopen seizoen lang mee om de titel, maar eindigden uiteindelijk op een ‘teleurstellende’ vierde plek. Die gaf echter wel recht op een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Op dit moment vindt Lazio zich in de Serie A terug op de zevende plek. De achterstand op de plek die recht geeft op de groepsfase van het miljardenbal bedraagt echter slechts drie puntjes.

• Ciro Immobile is de clubtopscorer van Lazio. Dit seizoen scoorde hij al tien keer in elf officiële duels. In de Champions League vond hij het net vooralsnog drie keer. Het duel met Jan Breydel ging nog aan hem voorbij, maar vanavond is hij van de partij. Club is dus gewaarschuwd.

Ciro Immobile van Lazio ontbrak tijdens het duel op Jan Breydel, maar is er vanavond ‘gewoon’ bij. (© TimGroothuis/Witters Sport /Photo News)

• Het duel tussen Lazio en Club Brugge staat onder leiding van Cüneyt Çakir (44). Blauw-Zwart maakte nog niet eerder kennis met de Turkse arbiter. Hij weet zich echter wel raad met dit soort affiches. Zo floot hij in 2015 de Champions Leaguefinale tussen FC Barcelona en Juventus. Tijdens het EK 2016 floot hij de groepswedstrijd tussen de Rode Duivels en Ierland, waarin België met 3-1 zegevierde.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws