Club Brugge speelt gelijk tegen Lazio Roma
BRUGES, BELGIUM - OCTOBER 28 : Mats Rits midfielder of Club Brugge during the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Lazio Roma on October 28, 2020 in Bruges, Belgium, 28/10/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News
©Peter De Voecht/Photo News

Lazio beleeft prima generale voor clash met Club Brugge

Dinsdagavond staat voor Club Brugge een ware ‘finale’ op het programma. Mochten Philippe Clement en co zich willen plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League, moet er in Rome worden afgerekend met Lazio. Dat wordt echter geen simpele opgave. De Italianen zijn in betere doen dan in de periode van de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. Dat blijkt ook uit de generale repetitie voor de clash met Club Brugge.

De gedachten van Club Brugge zullen nog wel eens teruggaan naar 28 oktober. Een gehavend Lazio kwam die woensdagavond op bezoek op Jan Breydel. De gasten namen al vroeg in de wedstrijd de leiding, maar Hans Vanaken schoot zijn ploeg nog voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer en daar baalde vooral de thuisploeg van. Clement zag dat zijn elftal voldoende mogelijkheden creëerde. De kansen waren echter niet aan zijn spelers besteed. Het gelijkspel voelde dan ook eerder als een nederlaag.

Dinsdagavond telt alleen de winst, wil Club Brugge zich kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League. De euforie was groot na de zege tegen Zenit. Een ticket voor de Europa League was immers een feit. Het is echter geen geheim dat de club, de spelers en supporters al jaren dromen van de achtste finales van het miljardenbal. Dat geldt ook voor Lazio en iedereen die de club lief heeft. De Italianen hebben aan een puntje genoeg en zullen alles uit de kast trekken om het Blauw-Zwart zo moeilijk en vervelend mogelijk te mogen.

Individuele klasse

Zaterdagmiddag tankte Lazio wat vertrouwen op bezoek bij Spezia. Ondanks de cruciale match tegen Club, stelde Simone Inzaghi ‘gewoon’ zijn beste spelers op. Dat resulteerde al vroeg in de wedstrijd in de openingstreffer. Wie anders dan Ciro Immobile was de maker van de 0-1. De topschutter maakte dankbaar gebruik van een slippertje van Spezia op het middenveld. De thuisploeg begon vervolgens de jacht op de gelijkmaker en was met een bal op de binnenkant van de paal heel erg dichtbij. Zoals zo vaker in duels van Lazio was het de individuele klasse die het verschil maakte. Met een werkelijk waar prachtige vrije trap leek Sergej Milinković-Savić de gasten nog voor rust in veilige haven te schieten.

Was Spezia kansloos? Nee, zeker niet. De thuisploeg creëerde voldoende mogelijkheden, maar het ontbrak haar aan dat kleine beetje geluk dat je dan nodig hebt. Lazio deed het in de tweede helft rustiger aan en moest dat bekopen met de aansluitingstreffer. Net na het uur keerde de spanning terug in de wedstrijd. Lazio liet zich echter niet gek maken en dacht op 1-3 te komen, maar dat feestje ging niet door wegens buitenspel. De komende tegenstander van Club Brugge kwam uiteindelijk niet meer in de problemen en trok de 1-2 zege over de streep.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws