BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : David Okereke forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with teammate Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Lang gunde Okereke een treffer: ‘David is mijn maatje’

Club Brugge boekte zaterdagmiddag een mooie 3-0 zege op Eupen. Van harte ging dat echter niet. In de eerste helft maakte Club Brugge een moeizame indruk. Na de rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Dankzij een uitblinkende Noa Lang sloot Club 2020 toch nog goed af. De Nederlander was met twee doelpunten en een assist weer eens van grote waarde voor zijn ploeg. ”Het maakt me niet veel uit of ik een hattrick maak, zolang we maar winnen.”

Lang keerde in de thuiswedstrijd tegen Eupen terug in de basiself. De flankspeler viel ruim een week geleden uit tijdens het bezoek aan KV Mechelen. Philippe Clement wilde geen risico nemen met zijn aanvaller en hield hem in de thuiswedstrijd tegen AA Gent uit de basis. Hij kwam tegen de Buffalo’s nog wel als invaller binnen de lijnen, maar slaagde er niet in om de 0-1 achterstand goed te maken. Tegen Eupen slaagde Blauw-Zwart er wél in om het net te vinden én de nul te houden. ”We hebben geen topwedstrijd gespeeld”, begon Lang zijn verhaal na afloop van de match. ”Dat gaat ook moeilijk, want het veld ligt er niet goed bij. Maar dat mag geen excuus zijn.”

Okereke

Beide ploegen zochten na 45 minuten de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand. Clement moet zijn elftal tijdens de pauze goed wakker hebben geschud, want in de tweede helft kwam Club een stuk beter voor de dag. Lang nam zijn elftal, niet voor het eerst dit seizoen, op sleeptouw. ”We hebben ons goed herpakt in de tweede helft. Het waren lekkere goals van mij, twee spitsengoals. Ik ben er blij mee. Ik kon ook voor de hattrick gaan, maar ik zag David Okereke in mijn rug komen. David is mijn maatje en met een assist ben ik even blij als met een goal. Het maakt me niet veel uit of ik een hattrick maak, zolang we maar winnen.”

Een mooi gebaar van Lang voor Okereke. De Nigeriaan heeft het niet makkelijk dit seizoen. Hij is geen basisspeler, maar wist in de afgelopen weken toch mooi drie keer het net te vinden. Tegen Eupen maakte hij zijn vierde competitietreffer. Uitgebreid juichen zat er echter niet in. Jammer, vindt Lang. ”Als je scoort, heb je emotie. Je ziet dat iedereen een beetje wil juichen, maar dat kan niet. Er zijn nu regels en die moeten worden nageleefd.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws