BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : David Okereke forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with teammate Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Lang belooft Club-fans nog veel meer moois

Club Brugge hield zich in de voorbije transferperiode opvallend rustig. Hoewel er tal van spelers in verband werden gebracht met de landskampioen, duurde het lang voordat de eerste aanwinst een feit was. Op de valreep nam Club Brugge Noa Lang over van Ajax. Nog geen drie maanden later blijkt zijn komst een schot in de roos. In gesprek met Voetbal International legt de aanvaller nog één keer zijn keuze voor Blauw-Zwart uit.

Een nieuwe spits stond heel hoog op het verlanglijstje. Van Bas Dost tot Michy Batshuayi tot Adolfo Gaich. Voldoende aanvalsleiders werden gelinkt aan een vertrek naar Jan Breydel. De nieuwe spits arriveerde echter niet. Een lange tijd leek Club Brugge het zonder aankopen te moeten doen, maar daar kwam op de valreep verandering in. De landskampioen presenteerde met Lang eindelijk een speler die de boel moest komen versterken. De Nederlander wordt dit seizoen gehuurd van Ajax, alvorens hij voor enkele miljoenen definitief de overstap maakt naar de huidige nummer één van België.

Twijfels

Hoe vanzelfsprekend het nu ook lijkt, een vertrek naar Brugge was in eerste instantie zeker niet aan de orde. ”Heel eerlijk? Toen ik voor het eerst van de interesse hoorde, zei ik nee. Ik wilde niet naar België. Het enige wat ik in mijn hoofd had was slagen bij Ajax”, aldus Lang. Het was uiteindelijk zijn zaakwaarnemer Bart Baving die hem overtuigde om een bezoekje te brengen aan Brugge. ”Nu ben ik heel blij dat Bart me heeft overtuigd. Het was een heel positief gesprek. In die periode had ik het lastig met mezelf. Ik zat niet lekker in mijn vel, werd elke dag wakker met het idee: Waar werk ik deze week naartoe? Ik speel waarschijnlijk toch niet. In Brugge voelde ik direct waardering.”

Noa Lang tijdens zijn debuut voor Club Brugge. Op bezoek bij Standard maakte hij direct veel indruk. (Photo by Philippe Crochet/ Photonews)

Nummer 10

Het vertrek van Lang, die een groot deel van de Amsterdamse jeugdopleiding doorliep alvorens te debuteren in de hoofdmacht, kwam bij veel supporters hard aan. De 21-jarige aanvaller maakte een sterke voorbereiding door en was erop gebrand te vlammen in het shirt van Ajax. Zo ver kwam het echter niet. Hij kreeg van Ajax-trainer Erik ten Hag te horen dat de concurrentie op zijn positie moordend was. Lang besloot eieren voor zijn geld te kiezen. Meerdere clubs uit het buitenland toonden interesse, maar het werd Club Brugge. ”Ze vroegen welk nummer ik wilde. Nummer 10 was vrij. Dan hoef je mij geen twee keer te vragen. Dat is toch het mooiste voetbalnummer?”, aldus de speler.

Nog geen drie maanden na zijn komst is Lang zeer geliefd bij de achterban. En dat is knap. Hij heeft zich door de coronamaatregelen nog niet kunnen tonen aan het publiek. Maar ook achter de televisie wordt duidelijk dat Club met Lang een potentiële topspeler in huis heeft gehaald. Hij speelde zich al heel snel in de basis, werd onlangs nog verkozen tot Speler van de Maand november en prikte in het thuisduel met Zenit zijn eerste doelpunt in de Champions League binnen. Ook tijdens het recente bezoek aan Antwerp FC was hij belangrijk voor zijn ploeg. Met een puike voorzet stelde hij Krépin Diatta bij de tweede paal in staat om de score te openen. Na afloop werd hij niet meer dan terecht verkozen tot Man of the Match.

Veelbelovend

”En dat terwijl mijn voorbereiding niet ideaal was”, blikt Lang terug. ”De eerste anderhalve maand heb ik in een hotel gewoond. Soms mis ik thuis wel, wonen bij mijn moeder. Maar dit hoort bij het leven van een profvoetballer. Eigenlijk begint het nu allemaal pas. Alles kan en moet beter. Ik heb te lang op mijn talent geteerd. Leuk dat mensen positief zijn, maar als ik perfect had gespeeld, dan had niemand meer aan me getwijfeld, dan had ik een paar Ballon D’ors gewonnen. België heeft de beste Noa nog niet gezien.”

Ook tijdens de topper tegen Antwerp FC stond er geen maat op Lang. (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws