Michael Krmencik - Photonews
Michael Krmencik - Photonews
Foto: ©Michael Krmencik/Photonews

Krmencik lijkt nu toch écht op weg naar de uitgang

Heeft Michael Krmencik zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge al gespeeld? Daar lijkt het wel op. Philippe Clement vertelde onlangs dat de Tsjech op zoek mag naar een nieuwe werkgever. Krmencik kwam vervolgens niet meer in actie voor Blauw-Zwart en zat in de afgelopen wedstrijden niet eens op de bank. Ook vanmiddag, als de koploper bezoek krijgt van AA Gent, ontbreekt de aanvaller op het wedstrijdformulier.

Krmencik arriveerde begin dit jaar in Brugge. Hij speelde zich al snel in de basis, maar wist nog niet echt te overtuigen. Hij was echter wel belangrijk met een assist op bezoek bij Zulte-Waregem in de halve finale van de Beker van België. Dat Club Brugge in de afgelopen transferperiode nadrukkelijk op zoek ging naar een nieuwe spits, zei eigenlijk al voldoende over het vertrouwen van de clubleiding en technische staf in Krmencik. De Tsjech begon het seizoen als vierde plaats, omdat ook de achttienjarige Youssouph Badji hem had voorbijgestreefd. Krmencik ontbrak dan ook in de selectie voor de bekerfinale tegen Antwerp FC.

Hij liet zijn koppie echter niet hangen en bleef vechten voor zijn plek. In de media was Clement meerdere keren lovend over de mentaliteit van zijn aanvaller. In september werd al dat harde werken op de training beloond met speelminuten. Als invaller was hij trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren en een week later mocht hij zelfs beginnen tijdens het bezoek aan Zulte-Waregem. Met twee doelpunten had hij een groot aandeel in de overtuigende 0-6 zege. Ook in de Brugse Stadsderby tegen Cercle kreeg Krmencik het vertrouwen van Clement. Scoren deed hij niet, maar met een assist liet hij zich wel weer gelden.

Geruchten

Stond Krmencik dan eindelijk op het punt zijn prijskaartje van zes miljoen euro waar te maken? Helaas niet. Zijn opleving bleek uiteindelijk slechts van korte duur. Na zijn assist tegen Cercle was hij als aangever nog belangrijk in het thuisduel met KV Kortrijk, maar scoren of überhaupt een goede indruk maken, deed hij niet meer. Toen CEO Vincent Mannaert onlangs bevestigde dat Club nog altijd op zoek is naar een nieuwe spits, wakkerden de geruchten over een vertrek van Krmencik al aan. Die werden van de week versterkt door Clement, die zich voor het eerst openlijk uitte over de toekomst van de Tsjech. ”We hebben de zaken besproken met hem. Tot nu toe heeft Michael niet het rendement gebracht wat wij – en ook hijzelf – verwacht hadden. We zullen zien wat de mercato brengt.”

Krmencik zijn laatste match dateert inmiddels van een kleine maand geleden. Op bezoek bij Moeskroen mocht hij het van Clement vanaf de start laten zien, na zijn goede invalbeurt tegen Kortrijk. Hij kon echter geen potten breken en leek zijn laatste kans te hebben verspeeld. Clement deed geen beroep meer op hem en liet hem voor de wedstrijden tegen Antwerp FC en KV Mechelen buiten de selectie. Ook vanmiddag is hij dus niet van de partij. Zo lijkt er na slechts negentien duels al een einde te zijn gekomen aan het huwelijk tussen Club Brugge en Krmencik. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij evenveel assists.

Alles heeft er van weg dat Krmencik niet meer in actie komt voor Club Brugge. Zijn (vooralsnog) laatste doelpunt maakte hij op 20 september bij Zulte-Waregem. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws