Kan Club Brugge tegen STVV wel omgaan met de druk?

Youssouph Badji viert zijn winnende tegen KRC Genk
Youssouph Badji viert zijn winnende tegen KRC Genk Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Club Brugge beleefde een midweek om van te dromen. Hoewel het in de eerste helft zeker niet van harte ging, werd Zenit met overtuigende cijfers (3-0) opzijgezet. Een ticket voor de Europa League is daarmee een feit, maar Philippe Clement en co azen natuurlijk op meer. Ze hebben plaatsing voor de achtste finales van de Champions League immers in eigen hand. Winnen in Rome van Lazio en de volgende ronde is een feit. Maar, Noa Lang zei het al na afloop van de match tegen Zenit: ''Eerst focus op Sint-Truiden in het weekend.''

Met vier punten uit de eerste twee groepsduels in de Champions League was de start van Club Brugge behoorlijk. Hoewel er in de thuiswedstrijd tegen Lazio meer had ingezeten dan een gelijkspel, was men meer dan tevreden. De goede start in het miljardenbal ging echter gepaard met puntenverlies in de Jupiler Pro League. Zo werd er na de geweldige avond in Sint-Petersburg verloren op bezoek bij promovendus OH Leuven. Dat terwijl Clement zijn ploeg in aanloop naar dat duel nog zo had gewaarschuwd. ''Zeventien jaar geleden verloren we van Heusden-Zolder in de week dat we op AC Milan wonnen. OH Leuven is beter dan Heusden-Zolder'', waren zijn woorden, die dus niet goed binnenkwamen bij zijn spelers.

/><figcaption>Philippe Clement was flink teleurgesteld in de prestatie van zijn ploeg op bezoek bij OH Leuven. (Photo by Vincent Kalut/Photonews)</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:heading {

Pisnijdig

Een week later ging Club Brugge tegen KV Mechelen opnieuw in de fout. Blauw-Zwart had een aantal dagen daarvoor gelijkgespeeld tegen Lazio. In het thuisduel met de Italianen kreeg het de mogelijkheden op meer, maar de kansen waren niet aan Club Brugge besteed. Tegen Mechelen leek Club in eerste instantie de perfecte wedstrijd te spelen met het oog op de kraker tegen Borussia Dortmund. De ploeg stond nog binnen het halfuur op een 2-0 voorsprong. Er leek niets aan de hand, maar de aansluitingstreffer vlak voor rust bleek een voorbode voor alweer het derde puntenverlies op rij. Mechelen kwam een kleine tien minuten voor het laatste fluitsignaal op gelijke hoogte en snoepte zo twee punten af van de landskampioen.

Een pisnijdige Clement liet na afloop niets heel van zijn ploeg. ''Ik ben zeventien jaar op Club Brugge, dus ik weet waarvoor de club staat, maar dat was niet wat ik vandaag zag. Je hebt een bepaalde ondergrens en deze prestatie lag er zwaar onder. Dit kan ik niet tolereren.'' Hij eiste een reactie in het thuisduel met Borussia Dortmund. Club verloor weliswaar met 0-3, maar Clement was na afloop niets meer dan blij met het optreden van zijn ploeg. Vier dagen later stuurde hij dezelfde elf namen het veld van KV Oostende op en dat leverde eindelijk drie punten op na een midweekse wedstrijd.

Beschamend

De hoop was er dat de ploeg had geleerd van het recente verleden. Wie een topploeg wil zijn, moet ook tegen de 'kleintjes' tot op het bot gemotiveerd en geconcentreerd zijn. Dat was Club Brugge niet in de duels met OH Leuven en KV Mechelen, wat het elftal uiteindelijk ook openbrak. Het moet ook worden gezegd dat Clement in die wedstrijden enkele reservespelers de kans gaf vanaf de aftrap. Zij bleken niet in staat hetzelfde te brengen als hun concurrenten in de voorgaande wedstrijd. Afgelopen weekend, in het thuisduel met Moeskroen, gunde Clement David Okereke bijvoorbeeld weer eens een basisplaats. De Nigeriaan worstelt echter al heel lang met zijn vorm en dat demonstreerde hij ook tegen de nummer laatst. Het duel eindigde in een beschamende 0-0, waardoor Club de koppositie moest afstaan aan Beerschot.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1334559424120283137?s=20

De euforie na de overwinning op Zenit was en is enorm, bewezen de beelden die Club Brugge donderdag deelde. Dat was ook het geval na de zege in Sint-Petersburg. OH Leuven zette de ploeg enkele dagen later echter weer met beide benen op de grond. Het is te hopen dat Blauw-Zwart dat het hoofd koel houdt en niet opnieuw op de feiten moet worden gedrukt door de tegenstander. Puntenverlies tegen Sint-Truiden zou namelijk heel en heel vervelend zijn. Niet alleen ziet Club de concurrentie dan verder uitlopen, het zou ook het vertrouwen weer enorm beschadigen. Niet alleen in aanloop naar het belangrijke duel in Lazio, maar ook met het oog op de topper tegen Antwerp FC zou dat slecht kunnen uitpakken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand