‘Exit Krmencik aanstaande: meerdere clubs tonen interesse’

Badji valt in voor Krmencik tegen Royal Excelsior Mouscron
MOUSCRON, BELGIUM - NOVEMBER 28 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Youssouph Badji forward of Club Brugge and Michael Krmencik forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Excel Mouscron and Club Brugge on november 28, 2020 in Mouscron, Belgium, 28/11/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AA Gent stelden wij onszelf nog de vraag of Michael Krmencik zijn laatste duel voor Club Brugge al had gespeeld. Die vraag kunnen wij nu beantwoorden met ja. Niet alleen omdat hij wederom ontbreekt in de wedstrijdselectie, maar ook omdat Bas Dost maandag aanstaande zijn eerste stappen op Jan Breydel zal zetten. De zoektocht van Krmencik naar een nieuwe club kan dus beginnen. Volgens Het Nieuwsblad heeft de Tsjech meerdere (buitenlandse) clubs voor het uitkiezen.

Begin dit seizoen werd al snel duidelijk dat Krmencik niet veel zou spelen. De Tsjech behoorde bijvoorbeeld niet tot de selectie voor de bekerfinale tegen Antwerp FC. Hij haalde vervolgens zijn gram door in een oefenduel met drie keer te scoren. Daardoor kreeg hij van Philippe Clement toch weer een plekje op de bank. Krmencik bleef hard werken tijdens de trainingen. Daar was Clement zeer over te spreken. De spits kreeg uiteindelijk zelfs loon naar werken. Hij scoorde in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren en mocht een week later starten op Zulte-Waregem. Daar vond hij twee keer het net. Er was sprake van een opleving, maar die was slechts van korte duur.

Zoektocht

Hij viel vervolgens snel terug en speelde weer vaker niet dan wel. Omdat Clement nog altijd zoekende was naar zijn beste spits, bleef Krmencik kansen krijgen. Overtuigen (überhaupt scoren) deed hij niet meer. Het huwelijk tussen Club Brugge en Krmencik zat op een dood spoor. Zeker nadat Vincent Mannaert bevestigde dat de club de zoektocht naar een nieuwe spits niet had gestaakt. Onlangs uitte Clement zich voor de eerste keer openlijk over de toekomst van Krmencik. Uit de coach zijn woorden werd duidelijk dat de Tsjech beter kan vertrekken, zeker nu Dost op het punt staat gepresenteerd te worden als de kopsterke spits die Clement altijd al wilde.

Interesse

Ondanks zijn teleurstellende prestaties in Brugge heeft hij de clubs voor het uitkiezen. Althans, dat schrijft Het Nieuwsblad. Zo zou Viktoria Plzen, zijn vorige werkgever, alvast oren hebben naar een (tijdelijke) terugkeer. Wellicht dat hij in dienst van zijn oude club de smaak weer te pakken kan krijgen. Verder zou er volgens Het Nieuwsblad ook interesse zijn uit Rusland, Turkije en Griekenland. Welke clubs dat betreft, komt niet naar voren.

Club Brugge betaalde begin dit jaar zes miljoen euro voor de komst van Krmencik. Of de regerend landskampioen hetzelfde bedrag kan verwachten voor zijn vertrek, is nog maar de vraag. Zijn marktwaarde is natuurlijk wat gedaald. Volgens Transfermarkt ligt die nu op 4,5 miljoen euro.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws