BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 02 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge - Hans Vanaken midfielder of Club Brugge - Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 02/12/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
©Jimmy Bolcina / Photo News

Europese overwintering voor Club na zege tegen Zenit

Club heeft zich vanavond verzekerd van Europese overwintering na een vlotte 3-0 zege tegen Zenit Sint-Petersburg. De Ketelaere opende de score iets voorbij het halfuur en een aangeslagen Russische kampioen, dat twee doelpunten terecht afgekeurd zag, kon geen vuist meer maken. Club mag zich opmaken voor een finale tegen Lazio met het oog op overwintering in de Champions League.

Voor deze zeer belangrijke wedstrijd koos Clement voor De Ketelaere diep in de spits met Dennis en Lang op de flanken. Ricca was terug na lang weggeweest en startte op de linksachter. Mechele en Kossounou moesten achterin het centrum dicht houden.

King Charles strikes again

Beide ploegen hadden er wel zin in en dat leverde een open eerste helft op. Aanval en tegenaanval volgden elkaar snel op, maar de verdedigers hielden de bovenhand op de aanvallers waardoor er aanvankelijk niet meer dan enkele hoekschoppen te noteren vielen. Club deed het niet onaardig, het was dan ook schrikken toen Azmoun een voorzet van Erokhin tegen de netten duwde maar gelukkig leverde Erokhin zijn assist af vanuit buitenspel. Blauw-Zwart eiste steeds meer het balbezit op en met succes. De Ketelaere opende op links tot bij Lang. Die gaf de bal mee aan Ricca wiens voorzet door Prokhin in de voeten van De Ketelaere werd geduwd en die liet er geen gras over groeien. Met een perfecte plaatsbal mikte hij de voorsprong op het bord.

Club ging door op het elan. Een hoekschop van Vormer werd door Vanaken stevig op doel gekopt, maar Kerzhakov bracht redding. Op slag van rust pakte Lang uit met een harde schuiver die door Kerzhakov gelost werd, maar niemand was gevolgd voor de rebound binnen te tikken. Club ging met een verdiende voorsprong de rust in en omdat Dortmund ondertussen met 1-0 leidde tegen Lazio zag de situatie er bij de rust erg gunstig uit.

Charles de Ketelare opent de score met een prachtige goal. ©Peter De Voecht / Photo News

Vanaken en Lang doen de rest

Zenit moest het over een andere boeg gooien en coach Semak bracht drie nieuwe spelers tussen de lijnen. Dit leverde bijna onmiddellijk resultaat op toen Kuzyaev een bal met de arm tegen het Brugse net duwde, maar het doelpunt werd logischerwijze afgekeurd. Het was het avondje niet van Kuzyaev want tien minuten later was hij te laat met een interceptie op De Ketelaere waarop Club een strafschop mocht nemen. Vanaken stuurde Kerzhakov de verkeerde kant op en het stond 2-0. Zenit was aangeslagen en kon aanvallend voor weinig gevaar zorgen.

Blauw-Zwart had de smaak wel te pakken. Vanaken kopt een voorzet van Vormer op het dak van het doel. Nadat Azmoun een vrije trap van Malcom nog naast had gekopt deed Club de deur definitief dicht. Dennis zette zich door op rechts en vond Lang die de bal in de verste hoek deponeerde. Maar het gevaar om een finale tegen Lazio kwam uit Duitsland. Lazio was op 1-1 geklommen en duwde Dortmund achteruit. Tien minuten voor tijd mocht Sutormin oprukken op de rechterflank en haalde uit maar de bal spatte uiteen op de lat. De ingevallen Okereke plaatste nog een bal net naast het doel. Nadat enkele supporters buiten het stadion het vuurwerk aan staken mocht Club genieten van een geslaagde Europese avond.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws