ST. PETERSBURG, RUSSIA - OCTOBER 20: Club Brugge during the UEFA Champions League group F match between FC Zenit St Petersburg and Club Brugge. Pictured on October 20, 2020 in St. Petersburg, Russia - 20/10/2020 (Photo by Evgeny Vasiliev / Photo News
© Evgeny Vasiliev/Photo News

Europa League: Oekraïens affiche voor Club Brugge

Club Brugge mag zich opmaken voor een reis naar Oekraïne. De ploeg van Philippe Clement is tijdens de loting voor de Europa League namelijk gekoppeld aan Dynamo Kiev. De koploper van Oekraïne is evenals Club Brugge een afvaller uit de Champions League. Dankzij de geplaatste status begint Blauw-Zwart met een bezoek aan Kiev.

De eerste wedstrijd van het tweeluik staat gepland voor 18 februari. Een week later treffen beide ploegen elkaar op Jan Breydel. Zoals hierboven vermeld kwam ook Dynamo Kiev in de afgelopen maanden uit in de Champions League. In een groep met Juventus, FC Barcelona en Ferencváros eindigden de Oekraïners op de derde plek. Kiev verzamelde vier punten uit drie duels. De punten werden veroverend in de ontmoetingen met Ferencváros.

In de nationale competitie doet Kiev het vooralsnog uitstekend. Het staat na dertien duels op dertig punten en is daarmee koploper. Dat is knap, want in de afgelopen seizoenen moest Kiev het heel vaak afleggen tegen Shaktar Donetsk. Laatstgenoemde is op vier punten de nummer twee van Oekraïne.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws