Club Bruges' Clinton Mata (left) and Manchester United's Daniel James battle for the ball during the Europa League match at Old Trafford, Manchester. ! only BELGIUM !
© Martin Rickett/PA/Photo News

Europa League: deze ploegen ontloopt Club bij de loting

Een mooi aantal van acht punten verzamelde Club Brugge in de groepsfase van de Champions League. Aan het einde van de rit bleek dat echter niet voldoende voor een ticket voor de achtste finales. Het Europese avontuur krijgt zodoende een vervolg in de Europa League. Dit is er vooralsnog bekend over de ploegen die Blauw-Zwart wel én niet kan loten.

Europese overwintering was bij de start van dit seizoen het doel. Of dat nou in de Champions League of Europa League gebeurde, Club Brugge was er alles aan gelegen om ook na de winterstop actief te zijn in Europa. Philippe Clement en co verzekerden zich vorige week al van een ticket voor de Europa League. Zenit werd op Jan Breydel met 3-0 verslagen en werd op een onoverbrugbare achterstand gezet. De euforie was enorm in de kleedkamer van Club. Er stond namelijk flink wat druk op het duel met Zenit. Club aasde echter op meer. Na de thuiswedstrijd tegen de Russen was kwalificatie voor de knockout-fase van de Champions League immers nog altijd mogelijk.

Het verhaal is inmiddels bekend. Club Brugge kwam op bezoek bij Lazio één doelpunt tekort om geschiedenis te schrijven. Zo dichtbij was de landskampioen nog nooit bij plaatsing voor de achtste finales van het miljardenbal. Hoewel de ploeg flink teleurgesteld was dat het niet verder kwam dan 2-2, overheerste uiteindelijk toch de trots. Club heeft zich, ondanks twee ruime nederlagen tegen Borussia Dortmund, van zijn beste kant laten zien in de groepsfase van de Champions League. Clement en zijn spelers kunnen dan ook met veel vertrouwen toewerken naar het vervolg in de Europa League.

Geplaatste status

In het afgelopen seizoen werd Club bij de start van de knockout-fases van de Europa League gekoppeld aan Manchester United. Op Jan Breydel werden de Engelsen nog knap op 1-1 gehouden, maar op Old Trafford was er geen beginnen aan voor Clement zijn ploeg. Manchester United zegevierde met maar liefst 5-0 en maakte na twee duels alweer een einde aan het avontuur van Club in de Europa League. Ook Manchester United gaat maandagmiddag de koker van de Europa League in. Club-supporters, maken jullie je maar geen zorgen. Zowel Blauw-Zwart als Manchester United geniet een geplaatste status bij de loting, waardoor ze elkaar nog even ontlopen.

De geplaatste status heeft Club Brugge te danken aan de prima groepsfase. De ploeg behoort tot de beste nummers drie, evenals Ajax, Shaktar Donetsk en dus Manchester United. Daarentegen kan Club wel worden gekoppeld aan FK Krasnodar, Red Bull Salzburg, Dinamo Kiev of Olympiakos (uit de Champions League). Bij dat rijtje voegen zich nog twaalf andere ploegen, die zich als nummer twee in hun Europa Leaguegroep plaatsen voor de volgende ronde. Vooralsnog is alleen Rode Ster Belgrado als nummer twee al zeker van een ticket voor de knockout-fase.

Slechts een aantal ploegen die actief zijn in de Europa League zijn al zeker van plek één en dus een geplaatste status. Dat zijn: Arsenal, AS Roma, Villareal, Dinamo Zagreb en Hoffenheim.

Gent

De loting van de Europa League begint maandag om 13.00 uur. Naast Club Brugge is ook Antwerp FC al zeker van de volgende ronde. De Antwerpenaren strijden met Tottenham nog om de groepswinst. Club en Antwerp ontlopen elkaar in ieder geval in de eerste ronde van de knockout-fase. Ook Standard en Gent zijn actief in de Europa League, maar spelen vanavond alleen nog om de eer. Beide ploegen staan onderaan in hun groep. Gent heeft na vijf duels zelfs nog geen puntje veroverd.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws