DORTMUND, GERMANY - NOVEMBER 23 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge and Philippe Clement head coach of Club Brugge pictured during a training session prior to the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Borussia Dortmund and Club Brugge at the Signal Iduna Park stadium on November 23, 2020 in Dortmund, Germany, 23/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Elf namen bekend: Clement verrast met keuze voor Ricca

Niet Brandon Mechele of Simon Deli, maar Federico Ricca begint op bezoek bij Lazio aan de aftrap. De Uruguayaan vormt het centrale duo met Odilon Kossounou. Dat mag toch wel verrassend worden genoemd. Ricca speelde dit seizoen pas één keer eerder op die positie. Neemt Philippe Clement een gok? Dat moeten we nog zien. Club Brugge moet in ieder geval wel winnen, wil het zich kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League.

In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Zenit was Deli een groot vraagteken. De Ivoriaan kampte met klachten die hij had opgelopen tijdens de laatste interlandperiode. Hoewel Deli wel onderdeel uitmaakte van de wedstrijdselectie, kwam hij niet in actie. Het duel met Sint-Truiden van afgelopen weekend moest hij ook missen. In beide wedstrijden was Brandon Mechele zijn vervanger. De Belg deed het meer dan prima, maar blijkbaar niet goed genoeg voor een basisplaats in vooralsnog de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Clement kiest voor Ricca. De Uruguayaan stond in het duel met de Russen nog geposteerd als linksback. Vanavond moet hij samen met Kossounou Ciro Immobile van scoren afhouden. Zoals hierboven vermeld speelde Ricca dit seizoen één keer eerder als centrumverdediger. Dat was in het eerste duel met Zenit, dat met 1-2 werd gewonnen. Daarin maakte hij een uitstekende indruk.

Diatta

Ook Krépin Diatta begint aan de aftrap. De Senegalees moest de wedstrijden tegen Zenit en Sint-Truiden nog aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Hij is echter fit genoeg om te starten tegen Lazio. Hij vervangt Emmanuel Dennis, die in de afgelopen duels samen met Noa Lang en Charles de Ketelaere de voorhoede vormde. Laatstgenoemde is wederom aanvalsleider. Daarnaast behoudt Éder Balanta zijn basisplaats. Mats Rits begint dus op de bank.

OPSTELLING CLUB BRUGGE: Mignolet, Mata, Kossounou, Ricca, Sobol, Vormer, Balanta, Vanaken, Diatta, De Ketelaere en Lang.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws