Mats Rits scoort tijdens zijn 250ste match voor Club Brugge
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Mats Rits midfielder of Club Brugge celebrates after scoring with Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Photo by Philippe Crochet / Photonews

Efficiënt Club deelt Antwerp een tik uit

Club heeft in de topper makkelijk de maat genomen van Antwerp. Een vroeg doelpunt in beide helften en een rode kaart iets voorbij het kwartier legden de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi. Door deze zege komt Club opnieuw alleen aan de leiding.

Voor de topper op de Bosuil greep Clement terug naar een 4-3-3 opstelling met Ricca op de linksachter en Mechele in het centrum. De ongelukkige Sobol mocht in de tribune plaatsnemen. Rits nam de plaats in van de met Covid besmette Vormer.

Droomstart

De wedstrijd kon alvast niet beter beginnen voor Blauw-Zwart. Lang bleef combineren tot hij wat ruimte kreeg en verstuurde een prachtige pass richting Diatta die de kans niet liet liggen. Antwerp reageerde tien minuten later. Juklerod kreeg een zee van ruimte op links en trapte vervolgens op de paal. Net voorbij het kwartier recupereerde Club een slechte uittrap van doelman Beiranvand, De Ketelaere draaide zich slim rond zijn bewaker, Geslin, die aan de noodrem trok en terecht uitgesloten werd. Uit de daaropvolgende vrije trap mikte Vanaken de bal over de grond net naast het doel. Antwerp kroop massaal terug en Blauw-Zwart had nu bijna doorlopend balbezit en wachtte geduldig op de opnieuw. Een voorzet van Diatta was iets te hoog voor Lang en ook Rits kopte een voorzet van Mata over het doel.

In de slotminuten pakte Diatta uit met een hard schot, maar de doelman duwde de bal naar buiten. Het gevaar was echter nog niet geweken want Rits devieerde een voorzet van De Ketelaere naast. In blessuretijd werd Mignolet aan het werk gezet toen hij een kopbal van Gerkens over de lat moest tikken. De hoekschop die daaruit volgde leverde een kans op voor Club want Lang ging met de bal aan de haal, hij probeerde Diatta te bereiken maar de bal kwam opnieuw bij de Nederlander terecht die prompt uithaalde maar zijn bal op de paal zag stranden. 

Rits beslist de partij

Als Antwerp nog met goede moed uit de kleedkamers kwam, dan werd die snel de kop ingedrukt. Een hoekschop van Lang werd weggekopt tot bij Rits die de bal in de verste hoek weglegde. Antwerp kwam de nieuwe mokerslag niet meer te boven. Club was ook best tevreden met de 0-2 en bleef goed in de organisatie staan. Af en toe kon het enkele kansen uitspelen. De Ketelaere zette zich goed door op links, de Iraanse doelman stak zijn lange arm tegen de voorzet maar Diatta gleed uit en kon niet besluiten.

Halverwege de tweede helft kon De Ketelaere richting het Antwerpse doel afstormen en wou Lang bedienen maar opnieuw had Beiranvand goed geanticipeerd. Antwerp kon daar weinig tegenover zetten. Een poging van Verstraete belandde op het dak van het doel. De wedstrijd bloedde stilaan dood. De Ketelaere kopte nog een hoekschop van Vanaken over en Mata blokte nog een poging van Mbokani af. Zo won Club vrij eenvoudig dit beladen duel en neemt het de koppositie terug over.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws