v.l. Matthias Ginter, Bas Dost (Frankfurt) Frankfurt, 16.05.2020, Fussball Bundesliga, Eintracht Frankfurt - Borussia Moenchengladbach ! only BELGIUM !
© JanHuebner / Witters Sport / Photo News

Dost steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken

Philippe Clement heeft met Bas Dost eindelijk zijn zo gewenste kopsterke spits binnen. De verwachtingen zijn hooggespannen. De Nederlander zelf waagt zich niet aan voorspellingen. Zijn ambities steekt hij daarentegen niet onder stoelen of banken. Dost wil op Jan Breydel om de prijzen spelen én die ook veroveren. ”Een kampioenschap heb ik nog niet meegemaakt.”

In de zomer van 2012 verruilt hij SC Heerenveen voor VFL Wolfsburg. Met de Friezen heeft de Nederlander een geweldig seizoen achter de rug. In zijn laatste seizoen als speler van Heerenveen scoort hij maar liefst 32 keer in 34 competitieduels. Met torenhoge verwachtingen presenteert VFL Wolfsburg de boomlange Dost als nieuwe spits. Dost kwakkelt in zijn eerste twee seizoenen echter met blessures, waardoor hij niet (heel) belangrijk kan zijn voor zijn ploeg.

Na zijn tweede seizoen in Wolfsburg komt daar eindelijk verandering in. Hoewel hij ook in het eerste deel van het seizoen 2014/2015 amper in actie komt, eindigt hij de competitie met zestien treffers in 21 duels. Mede dankzij Dost zijn neusje voor de goal kwalificeert Wolfsburg zich via de tweede plek voor de groepsfase van de Champions League. Lange tijd zit er zelfs meer in dan de tweede plek, maar Bayern München blijkt uiteindelijk toch een maatje te groot.

In 2015 maakte Dost er maar liefst vier tegen Bayer Leverkusen.

Landskampioenschap

In Portugal moeten Dost en Sporting Club telkens hun meerdere erkennen in Benfica en/of FC Porto. Als speler van Sporting Club verovert Dost wél de Beker van Portugal. In dienst van Club Brugge hoopt hij echter op meer. ”Ik heb al een aantal bekers gewonnen en ben een paar keer topscorer geweest, maar een kampioenschap heb ik nog niet meegemaakt”, vertelt de nieuwe spits van Blauw-Zwart in gesprek met het Algemeen Dagblad. ”Dat wil ik graag toevoegen aan mijn carrière. Ik kom hier om prijzen te winnen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws