0:2 Tor, Jubel, Torschuetze Bas Dost (Frankfurt) Berlin, 25.09.2020, Fussball Bundesliga, Hertha BSC Berlin - Eintracht Frankfurt ! only BELGIUM !
© OttmarWinter / Witters Sport / Photo News

Dost nu al onder de indruk van Club: ‘Kreeg een warm gevoel’

Nog voor kerst pakte het Algemeen Dagblad groots uit met de mogelijke overgang van Bas Dost naar Club Brugge. De Belgen hoopten hem in de zomerse transferperiode al te kunnen losweken bij Eintracht Frankfurt, maar kwamen er financieel niet uit. Een aantal maanden later dan gehoopt tekent Dost alsnog een contract op Jan Breydel. Met de Nederlander heeft Philippe Clement zijn zo gewenste kopsterke spits binnen. Dost zelf kan niet wachten om aan zijn nieuwe avontuur te beginnen. ”Ik ga hier met heel veel vertrouwen heen.”

Een nieuwe spits stond hoog op het verlanglijstje van Club Brugge. Hoewel Clement met David Okereke, Michael Krmencik, Emmanuel Dennis en ook Youssouph Badji al de nodige spitsen tot zijn beschikking had, drong hij bij Vincent Mannaert aan op de komst van een nieuwe aanvalsleider. Club Brugge had zich in de afgelopen transferperiode al graag willen versterken met Dost, maar de prijs die Eintracht Frankfurt voor de spits verlangde, was de Belgen iets te gortig. Zo’n zeven miljoen euro moest hij kosten. Nu neemt Club hem voor ongeveer vier miljoen euro over. De regerend landskampioen is opgelucht dat het er eindelijk in is geslaagd een nieuwe spits aan te trekken. Ook Dost is blij dat het alsnog tot een vertrek naar Brugge is gekomen.

Dost poseert in het shirt van zijn nieuwe club. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Direct een warm gevoel

Op 19 december kwam Dost voor de laatste keer in actie namens Eintracht Frankfurt. De boomlange spits kreeg slechts dertien minuten speeltijd op bezoek bij Augsburg. ”Na mijn laatste wedstrijd met Frankfurt is er weer contact geweest met Club Brugge. Uiteindelijk is het allemaal nog snel gegaan”, vertelt Dost in gesprek met het Algemeen Dagblad. ”Club Brugge heeft laten zien dat ze me heel graag wilden hebben. Dat merkte je aan alle kanten. Naar dat gevoel ben je als speler altijd op zoek. Ik zag het hele verhaal van de club zitten.”

Maandag meldde Dost zich voor het eerst op de club. ”Ik was wel onder de indruk moet ik zeggen”, aldus de spits. ”Het trainingscomplex ziet er heel professioneel uit en de mensen laten je merken dat ze blij zijn dat je er bent. Ik kreeg daar een warm gevoel van. Bij Club Brugge heerst een sfeer van ‘normaal doen’. Dat spreekt me enorm aan.” Ook aan de gesprekken met Clement houdt Dost een warm gevoel over. ”De trainer heeft uitgelegd hoe hij mijn rol ziet. Daar kon ik me volledig in vinden. Ik moet zoveel mogelijk in de zestien komen, daar ben ik op mijn gevaarlijkst. Daar ligt mijn kracht.”

”Ik ga hier met heel veel vertrouwen heen. Club Brugge was op zoek naar een spits die veel goals maakt én er direct staat. Ik heb heel veel zin om hier te starten en elke wedstrijd scherp te zijn. Ik ben van plan om te vlammen als een gek, heb de drang om een en ander te laten zien.”

Landgenoten

Met de komst van Dost krijgt de kleedkamer van Club een nog hoger Oranje-gehalte. Ruud Vormer is de aanvoerder, terwijl Noa Lang niet lang de tijd nodig had om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Sterker nog, hij was in de afgelopen maanden een van en zo niet dé smaakmaker van de koploper. Dost heeft Lang nog niet gesproken, Vormer wel. ”Ik ben Vormer bij het Nederlands elftal één keer tegengekomen, maar ken hem niet echt. Hij appte me en gaf aan dat Club Brugge een mooie club is en het leven in België goed. En dat hij het mooi vond als ik zou komen. Leuk dat hij op die manier contract zoekt.”

Over Oranje gesproken. Dost is al een tijdje gestopt als international. Hij vond het na achttien interlands, waarin hij één keer tot scoren kwam, wel genoeg. De spits voelde zich immers niet gelukkig in het shirt van het Nederlands elftal en had het gevoel dat hij geen moment serieus werd genomen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws