Dost is van Club: herbeleef zijn eerste dag

Bas Dost de nieuwe spits van Club Brugge
Bas Dost de nieuwe spits van Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Eindelijk is Bas Dost speler van Club Brugge. De Belgen hadden hem graag afgelopen zomer al naar Brugge gehaald, maar dat kwam er toen nog niet van. Een aantal maanden later dus wel. De verwachtingen zijn hooggespannen rond de Nederlander. Als speler van onder meer SC Heerenveen, VFL Wolfsburg en Sporting Club heeft hij zich immers al bewezen als veel en makkelijk scorende spits. Dost zelf kijkt er in ieder geval heel erg naar uit om te schitteren voor zijn nieuwe werkgever. Dat vertelde hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Herbeleef hieronder zijn eerste dag op de club!

https://www.youtube.com/watch?v=UL6bVzjLQgg

Zoals bekend was Club Brugge afgelopen transferperiode ook al in de race voor Dost. Philippe Clement wilde er graag een spits bij hebben. De Nederlander voldeed in Clement zijn ogen aan alle eisen om de nieuwe spits van Club Brugge te worden. Zelf stond Dost welwillend tegenover een overgang naar België. De onderhandelingen tussen Blauw-Zwart en Dost zijn werkgever Eintracht Frankfurt liepen echter op niets uit. De Duitsers verlangden in de ogen van de kampioen van België een te hoge transfersom voor hun spits. Dost verdween echter niet van de radar van Vincent Mannaert en Clement.

''Na mijn laatste wedstrijd met Frankfurt is er weer contact geweest met Club Brugge. Uiteindelijk is het allemaal nog snel gegaan. Club Brugge heeft laten zien dat ze me heel graag wilden hebben. Dat merkte je aan alle kanten. Naar dat gevoel ben je als speler altijd op zoek. Ik zag het hele verhaal van de club zitten'', aldus de spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. Nadat Dost met succes de medische testen aflegde, zette hij zijn handtekening onder een contract dat hem voor minstens anderhalf jaar verbindt aan Club Brugge.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand