v.l. Matthias Ginter, Bas Dost (Frankfurt) Frankfurt, 16.05.2020, Fussball Bundesliga, Eintracht Frankfurt - Borussia Moenchengladbach ! only BELGIUM !
© JanHuebner / Witters Sport / Photo News

Dost het ultieme kerstcadeau van Club voor de fans

Er kwam afgelopen zomer maar geen einde aan de zoektocht van Club Brugge naar een nieuwe spits. Tal van aanvallers werden in verband gebracht met een transfer naar Brugge, maar het bleef bij loze geruchten. Ook door de naam van Bas Dost kon Blauw-Zwart een streep trekken. Een paar maanden geleden dan. Nu is het Club wel gelukt om de Nederlander naar Jan Breydel te halen. Ingeval hij de medische testen met succes aflegt, tekent hij een contract voor anderhalf seizoen.

Op kerstavond pakte Club Brugge uit met een groots cadeau voor de fans. Van de week schreef het Algemeen Dagblad al dat de overgang van Dost naar Club zo goed als rond was. Dezelfde avond schreef Het Nieuwsblad echter dat er nog wel aantal hordes genomen moesten worden. De transfer bleek uiteindelijk een formaliteit, want donderdagavond maakte Club Brugge melding van de komst van de boomlange aanvaller. Eindelijk, moeten Vincent Mannaert en co denken. De regerend landskampioen had zich van de zomer al graag willen versterken met Dost, maar toen kwam Club er niet uit met Eintracht Frankfurt. Hoewel Dost enthousiast was over een vertrek naar België, was de vraagprijs Club iets te gortig.

In de voorbije transferperiode vroeg Frankfurt nog zo’n zeven miljoen euro voor de spits Nu zal Club Brugge een transfersom van ongeveer vier miljoen euro overmaken naar de Duitse subtopper. Komende maandag legt Dost zijn medische tests af. Indien hij die met succes aflegt, tekent hij op Jan Breydel een contract voor anderhalf jaar. Als speler van onder meer VFL Wolfsburg en Sporting Club heeft Dost zich in de afgelopen jaren bewezen als veel en makkelijk scorende spits. Zo vond hij in 127 wedstrijden 98 keer het net voor de Portugese topclub. Waanzinnige cijfers.

Krmencik

Zodoende heeft Philippe Clement eindelijk zijn kopsterke spits te pakken. De trainer begon het seizoen met David Okereke, Michael Krmencik, Youssouph Badji én ook Emmanuel Dennis voor de spitspositie. Zowel Okereke als Krmencik slaagt er echter nog steeds niet in om een goede indruk achter te laten. Okereke is bezig aan een opmars, getuige zijn doelpunten in de afgelopen weken. Voor Krmencik zit zijn periode in Brugge er zo goed als op. Clement liet onlangs al weten dat de Tsjech op zoek mag naar een nieuwe werkgever. Nu Dost zo goed als speler van Club is, staan voor Krmencik alle seinen op groen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws