ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrates after scoring with Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Diatta doet het nu al beter dan in het afgelopen seizoen

Hoewel hij zeker niet elke wedstrijd de sterren van de hemel speelt, is Krépin Diatta statistisch gezien bezig aan een sterk seizoen. De Senegalees opende zondagmiddag de score op bezoek bij Antwerp FC. De vroege openingstreffer in de topper in de Jupiler Pro League was zeker niet zijn eerste van dit seizoen. Sterker nog, Diatta heeft er in de competitie nu al meer gemaakt dan in het afgelopen seizoen.

Nee, in vorm was Diatta bij de start van het seizoen zeker niet. Evenals zijn ploegmaten was de flankspeler zoekende. Desondanks kon hij ‘gewoon’ rekenen op het vertrouwen van Philippe Clement. In de tweede competitiewedstrijd, op bezoek bij Eupen, kwam hij los. Club Brugge verloor de seizoensouverture in eigen huis van Charleroi en moest dat in Eupen zien recht te zetten. Diatta nam zijn ploeg bij de hand en had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de eerste overwinning van het seizoen.

Het duurde vervolgens even voordat hij weer trefzeker was, maar in de thuiswedstrijd tegen Cercle was het raak. Zijn treffer in de Brugse Stadsderby bleek het startsein van een sterke reeks. In de twee wedstrijden die volgden, thuis tegen Anderlecht en op bezoek bij Standard, was hij immers trefzeker. Zowel tegen de aartsrivaal als op het terrein van de ploeg uit Luik vond hij één keer het net. Alweer ruim een maand geleden schoot hij zijn ploeg op voorsprong tijdens het bezoek aan KV Oostende. Club speelde daar een erg moeizame pot. Het doelpunt van Diatta kwam dan ook als geroepen.

Vanmiddag tegen Antwerp was het dus weer raak voor de Senegalees. Daarmee bracht hij zijn doelpuntentotaal op zeven. Een verbetering van zijn productie in het afgelopen seizoen. Toen kwam hij in 22 competitieduels tot zes doelpunten. In de lopende competitie kwam hij vooralsnog dertien keer in actie. Hij wacht nog wel altijd op zijn eerste assist.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws