Stefano Denswil of Bologna Fc during the Serie A match between FC Internazionale and Bologna FC at Stadio Giuseppe Meazza Milan Italy on 05 July 2020. (Photo Marco Canoniero) ! only BELGIUM !
© Marco Canoniero/Sportphoto24/Photo News

‘Denswil staat voor terugkeer naar Club Brugge’

Na een maandenlange zoektocht naar een nieuwe spits heeft Club Brugge eindelijk beet. Bas Dost zette maandagavond zijn handtekening onder een contract voor anderhalf seizoen. Philippe Clement is dolgelukkig met de komst van de Nederlander en speler zelf kijkt ook uit naar zijn nieuwe avontuur. Op Jan Breydel wordt hij teamgenoot van Ruud Vormer en Noa Lang. De kans is groot dat deze transferperiode nog een landgenoot van Dost de boel komt versterken. Het Nieuwsblad schrijft immers dat Stefano Denswil op het punt staat terug te keren bij zijn oude werkgever.

Denswil kwam in januari 2015 voor ruim een miljoen euro over van Ajax. De verdediger doorliep de volledige jeugdopleiding van de Amsterdammers, alvorens hij mocht debuteren in de hoofdmacht. Hij slaagde er echter niet in een basisplaats af te dwingen. In de winterstop van het seizoen 2014/2015 koos hij dan ook eieren voor zijn geld. Club Brugge wilde hem graag overnemen en Denswil zelf hoefde daar niet lang over na te denken. Op Jan Breydel slaagde hij er ook niet direct in een basisplaats te veroveren.

Pas in het seizoen 2016/2017 was hij onomstreden. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Na 177 wedstrijden in het shirt van Club Brugge vertrok hij in de zomer van 2019 naar het Italiaanse Bologna. In zijn eerste seizoen in Italië kwam hij nog in 28 officiële duels in actie, maar dit seizoen wil het (nog) niet echt vlotten. Hij speelde pas zeven wedstrijden. Een terugkeer naar Club Brugge zou voor hem dan ook goed uitkomen. Ook Club zelf heeft er wel oren naar. Het zou volgens Het Nieuwsblad gaan om een transfer op huurbasis.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws