ST. PETERSBURG, RUSSIA - OCTOBER 20: Charles De Ketelaere of Club Brugge during the UEFA Champions League group F match between FC Zenit St Petersburg and Club Brugge. Pictured on October 20, 2020 in St. Petersburg, Russia - 20/10/2020 (Photo by Evgeny Vasiliev / Photo News
© Evgeny Vasiliev/Photo New

De Ketelaere zet kroon op jaar met mooie uitverkiezing

Het gaat vlot met Charles de Ketelaere. Het talent begon het seizoen nog op de bank, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van Philippe Clement. De Ketelaere is belangrijk voor Club Brugge met doelpunten en assists. Daarnaast slaagt hij er ook in zijn ploegmaten veel beter te laten voetballen. Ook mocht hij onlangs debuteren voor de Rode Duivels. Wat een jaar, ondanks de bizarre situatie waarin we leven. Vrijdagavond werd De Ketelaere verkozen tot Sportbelofte van het Jaar 2020.

De Ketelaere haalde het van Thibau Nys (veldrijden) en Grégoire Munster (autosport). Na zijn uitverkiezing sprak De Ketelaere lovende woorden over zijn team. ”We hebben als team een fantastisch jaar gehad. Daar ben ik héél blij om. Dat ik dit zelf kan bekronen met deze trofee maakt me nog gelukkiger.”

Met Club Brugge kroonde De Ketelaere zich tot kampioen van België, ondanks het feit dat het seizoen niet werd afgerond. Zoals hierboven genoemd gaat De Ketelaere dit seizoen vrolijk verder met waar hij gebleven was. Hoewel hij bij de start van het seizoen wat moeilijk op gang kwam, liet hij zijn koppie niet hangen. En dat is knap voor iemand van zijn leeftijd. Hij knokte zich uiteindelijk in de basis en is zelfs de nieuwe spits van de koploper in de Jupiler Pro League. ”Alles waarvan je je hele leven droomt, kwam allemaal samen dit seizoen.”

Het absolute hoogtepunt vooralsnog van De Ketelaere in het shirt van Club Brugge, had misschien wel plaats op 20 oktober jongstleden. Club Brugge begon een nieuw avontuur in de Champions League met een bezoek aan Zenit. Het duel leek heel lang af te stevenen op een gelijkspel, maar in extremis was daar de parel van de jeugdopleiding van Blauw-Zwart. Hij bezorgde zijn ploeg met een rake intikker de overwinning en daarmee een geweldige start in het miljardenbal. Ook tijdens het duel met de Russen op Jan Breydel groeide De Ketelaere uit tot Man of the Match. Zijn eerste duel in de spits bekroonde hij met een treffer en een assist.

Met de nog altijd pas negentienjarige Belg in de basis verloor Club Brugge overigens nog geen duel in eigen land. ”Dat is een mooie statistiek en hopelijk blijft dat nog lang zo”, vertelde hij na afloop van de match op KV Mechelen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws