BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 12 Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Waasland Beveren on September 12, 2020 in Brugge, Belgium, 12/09/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

De Ketelaere pikt mooiste moment van 2020 uit

Hoewel het allesbehalve duidelijk is wat 2021 ons zal brengen, zullen veel mensen blij zijn als ze een streep kunnen zetten onder het afgelopen jaar. Dat zal echter niet voor iedereen gelden. Charles de Ketelaere, bijvoorbeeld. Ondanks de coronacrisis stapelden de hoogtepunten zich op voor het talent van Club Brugge. Zo veroverde hij een basisplaats, debuteerde en scoorde hij in de Champions League en mag hij zich ook een echte Rode Duivel noemen. Als kers op de taart werd hij vrijdagavond verkozen tot Sportbelofte van het Jaar 2020. De ultieme beloning voor een geweldig jaar.

Er wordt veel gezegd en geschreven over De Ketelaere. Men komt superlatieven tekort voor de in Brugge geboren voetballer. Je moet altijd voorzichtig zijn met een speler van zijn leeftijd, maar in zijn geval zijn al die lovende woorden niet meer dan terecht. Hij knokte zich in de afgelopen maanden in de basis na een mindere voorbereiding. Op bezoek bij Zenit bezorgde hij zijn ploeg de overwinning én een geweldige start van de groepsfase van de Champions League. Hij werd voor het eerst opgeroepen door Roberto Martínez en mocht debuteren voor de Rode Duivels. En dan hielp hij Club Brugge ook nog eens heel vaak over een dood punt heen.

Dat zijn nogal wat hoogtepunten voor speler van nog altijd pas negentien jaar. Dat hij vrijdagavond werd verkozen tot Sportbelofte van het Jaar, kwam dan ook niet echt als verrassing. Na afloop stond een dolgelukkige De Ketelaere de media te woord. ”Bijna alle mensen die deze prijs hebben gewonnen, zijn ook doorgebroken tot echte sterren. Het is een eer om in dat rijtje te mogen staan.” In 2019 mocht Yari Verschaeren, smaakmaker van Anderlecht, de prijs nog in ontvangst nemen. Vrijdagavond liet hij Thibau Nys (veldrijden) en Grégoire Nys (autosport) achter zich.

Verwachtingen

De Ketelaere is zich bewust van het verwachtingspatroon dat nu rond hem ontstaat. ”Er wordt nu wel meer van mij verwacht. Maar dat stuwt mij eigenlijk alleen maar naar betere prestaties en motiveert mij om verder te blijven doen.” Bondscoach Martínez en international Thomas Meunier spraken speciaal voor de winnaar een videoboodschap in. ”Dat is heel mooi. Bedankt allemaal voor de mooie woorden.”

En zijn hoogtepunt dan? ”Mijn goals in de Champions League waren speciaal, maar de goal die ik maak in de halve finale van de Beker van België vond ik persoonlijk het mooiste moment. Daar waren supporters bij, dat maakt het nog net iets specialer.”

Lang de tijd om na te genieten van de mooie vrijdagavond heeft De Ketelaere niet. Zondagmiddag wacht alweer de thuiswedstrijd tegen AA Gent, de Slag om Vlaanderen. In de Jupiler Pro League vond de Sportbelofte van het Jaar vooralsnog één keer het net. Op bezoek bij KV Mechelen was hij een aantal keer dichtbij een treffer. Het zou uiteraard mooi zijn als hij zondagmiddag wél weet te scoren.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws