Mats Rits scoort tijdens zijn 250ste match voor Club Brugge
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Mats Rits midfielder of Club Brugge celebrates after scoring with Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Photo by Philippe Crochet / Photonews

De Ketelaere draagt opvallende statistiek met zich mee

Op bezoek bij KV Mechelen speelde Club Brugge een stroeve eerste helft. De koploper slaagde er niet in de hechte Mechelse defensie te doorbreken. De thuisploeg bleef dan ook vrij eenvoudig op de been. In de tweede helft tapten de bezoekers echter uit een ander vaatje en was er op een gegeven moment geen houden meer aan voor Mechelen. Ook Charles de Ketelaere liet zich in de tweede helft weer gelden. Het talent is bezig aan een sterk seizoen. Hij laat zijn ploegmaten beter voetballen en nog belangrijker: Club wint altijd als hij aan de aftrap staat.

Althans, in de competitie. De Ketelaere kwam dit seizoen vooralsnog in 22 wedstrijden in actie. Daarvan begon hij dertien keer aan de aftrap. Acht keer in de Jupiler Pro League en vijf keer in de groepsfase van de Champions League. Ook in de verloren bekerfinale tegen Antwerp FC behoorde hij tot de basiself, maar dat duel wordt niet meegerekend tot dit seizoen. Met De Ketelaere als basisspeler zegevierde Club Brugge twee keer in de Champions League. In beide overwinningen speelde De Ketelaere een belangrijke rol. Zo bezorgde hij met een treffer in extremis zijn ploeg de zege op bezoek bij Sint-Petersburg. In de thuiswedstrijd tegen de Russen produceerde hij de openingstreffer en versierde hij de strafschop waaruit de 2-0 van Hans Vanaken volgde.

In de Champions League acht op vijftien, maar met De Ketelaere aan de aftrap van een competitiewedstrijd wint Club telkens. ”Dat is een mooie statistiek en hopelijk blijft dat nog lang zo”, aldus de speler zelf. ”De Gouden Schoen speelt niet meteen in mijn hoofd. Belofte van het Jaar is misschien haalbaarder voor mij. Ik ben er niet echt mee bezig. Er zijn heel wat goede spelers die het verdienen.”

Goede flow

Het gaat hard met De Ketelaere. Hij mocht in het afgelopen seizoen zijn debuut maken in de hoofdmacht. Een basisplaats volgde al snel. In de voorbereiding op het huidige seizoen viel hij echter wat terug en na de verloren bekerfinale verloor hij zijn basisplaats. Hij moest het in de eerste competitiewedstrijden doen met invalbeurten, maar liet zijn koppie niet hangen. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de basiself. ”Ik heb de laatste maanden heel wat stappen gezet. Maar ik kijk niet alleen naar het verleden, ik wil ook vooruit”, vertelde hij na afloop van de match op Mechelen. ”We zitten in een goede flow. Hopelijk kunnen we nog twee wedstrijden goed afsluiten en dan even rusten.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws