BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 21 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during jupiler pro league match between Club Brugge and KV Kortrijk on November 21, 2020 in Bruges, Belgium, 21/11/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News
© Philippe Crochet/Photo News

De elf: Clement voert aantal wijzigingen door

Club Brugge speelt over een uur de laatste wedstrijd van 2020. Op bezoek komt Eupen, de huidige nummer 12 van de Jupiler Pro League. In tevens het laatste thuisduel van dit jaar kiest Philippe Clement voor een andere basiself dan een week eerder. Zo begon David Okereke tegen AA Gent nog aan de aftrap, maar begint hij vanmiddag op de bank. Noa Lang keert zodoende terug in de basis.

Lang viel in de eerste helft van het bezoek aan KV Mechelen uit met een blessure. Die bleek uiteindelijk mee te vallen, maar Clement wilde tegen AA Gent geen risico’s nemen met zijn aanvaller. Hij kwam als invaller nog wel binnen de lijnen. De smaakmaker van de afgelopen weken slaagde er echter niet in de 0-1 achterstand goed te maken. Vanmiddag vormt Lang ‘gewoon’ weer met Krépin Diatta en Charles de Ketelaere de voorhoede. Diatta was in het eerste duel met Eupen nog twee keer trefzeker.

Mats Rits keert terug in de basis. Tegen AA Gent begon hij nog op de bank. Odilon Kossounou kreeg van Clement het vertrouwen op de nummer zes-positie. De Ivoriaan vervulde die rol met verve. Vandaag krijgt Rits echter weer de kans op die positie. Kossounou vormt vanmiddag de defensie met Clinton Mata, Brandon Mechele en Federico Ricca. Simon Deli begint dus op de bank. Mocht Deli tegen Eupen als invaller alsnog zijn opwachting maken, speelt hij zijn 40e competitiewedstrijd voor Blauw-Zwart.

Michael Krmencik ontbreekt wederom in de wedstrijdselectie. Clement doet al een aantal wedstrijden geen beroep meer om hem. De Tsjech mag vertrekken. Volgens Het Nieuwsblad hebben meerdere (buitenlandse) clubs wel oren naar zijn komst.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws