BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 02 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge - Hans Vanaken midfielder of Club Brugge - Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 02/12/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
©Jimmy Bolcina / Photo News

De elf: Clement houdt smaakmaker uit de basis

Noa Lang moest tijdens het bezoek aan KV Mechelen geblesseerd het veld verlaten. Philippe Clement kon na afloop nog niet zeggen of hij er tegen AA Gent weer bij zou zijn, maar dat is wel ‘gewoon’ het geval. De oefenmeester heeft echter besloten om niet met hem te starten. Lang wordt vervangen door David Okereke, die donderdagavond nog de derde Brugse treffer voor zijn rekening nam.

Clement lijkt daarmee geen risico te willen nemen met Lang. Okereke krijgt zodoende weer eens de kans om het vanaf het begin te laten zien. De laatste keer dat de Nigeriaan aan een wedstrijd begon, was op 28 november. Tijdens het bezoek aan Moeskroen kon hij echter geen indruk maken. Een week later vond hij zichzelf weer terug op de bank, maar besliste hij als invaller het thuisduel met Sint-Truiden. Afgelopen donderdag kwam hij na een kleine veertig minuten binnen de lijnen voor Lang. Met zijn derde treffer van het seizoen zorgde hij voor het slotstuk van de match tegen Mechelen.

In de achterhoede heeft Clement weer een plekje voor Simon Deli. De Ivoriaan begon in de laatste twee competitieduels op de bank. De basisplaats van Deli betekent dat Odilon Kossounou doorschuift naar het middenveld. Op het middenrif keert Ruud Vormer na drie wedstrijden terug in de basis. De aanvoerder moest de uitwedstrijden tegen Antwerp FC en KV Mechelen aan zich voorbij laten gaan wegens een positieve coronatest. Zowel Mats Rits als Éder Balanta begint op de bank. Daar zit ook Emmanuel Dennis. De Nigeriaan woonde in de afgelopen week de begrafenis van zijn broer bij, waardoor hij niet van de partij was op Mechelen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws