Haaland tegen Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Erling Haaland forward of Borussia Dortmund with Odilon Kossounou defender of Club Brugge and Simon Deli defender of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Brugge, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
©Jan De Meuleneir / Photo News

Club-Zenit: Clement wijzigt basiself op enkele posities

Philippe Clement start het duel met Zenit zonder Simon Deli en Eduard Sobol. De verwachting was dat beiden ‘gewoon’ aan de aftrap zouden staan, maar de coach kiest toch voor anderen. De posities van Deli en Sobol worden ingenomen door Brandon Mechele en Federico Ricca. Voor laatstgenoemde betekent dat zijn tweede basisplaats in de Champions League. Ook Emmanuel Dennis mag het vanaf het begin laten zien.

In aanloop naar het duel van vanavond stonden er al serieuze vraagtekens achter Deli zijn naam. De Ivoriaan viel afgelopen zaterdag tijdens de laatste training voor Moeskroen uit met een blessure. De klachten spelen al sinds de interlandperiode van midden november. Desondanks selecteerde Clement de verdediger ‘gewoon’ voor het vijfde duel in de groepsfase van de Champions League. Het centrale duo wordt tegen de Russen gevormd door Odilon Kossounou en Mechele. Eerstgenoemde moest de wedstrijd in Sint-Petersburg nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een positieve coronatest.

Het Nieuwsblad verwachte ook Sobol gewoon aan de aftrap, maar Clement doet het rustig aan met de linksachter. Hij is net een aantal dagen hersteld van het coronavirus. Ricca krijgt vanavond de taak om de linkerflank voor zich te nemen. Het is inmiddels alweer even terug dat de Uruguayaan in actie kwam. In Rusland speelde hij echter een puike pot, toen als gelegenheids centrumverdediger.

Dennis

In de voorhoede kiest Clement voor Noa Lang, Charles de Ketelaere én Dennis. De Nigeriaan keert zodoende terug in de basiself. Het verhaal van de rappe aanvaller is inmiddels bekend. Voor het bezoek aan Borussia Dortmund werd hij door Clement nog buiten de selectie gehouden. Vorige week nog keerde hij echter alweer terug in de selectie. Bij Moeskroen begon hij op de bank, maar kwam hij als invaller nog wel binnen de lijnen. Het verschil kon hij niet maken. Blauw-Zwart bleef steken op een gelijkspel en gaf zo de koppositie uit handen.

Club moet winnen van Zenit om uitzicht te houden op de achtste finales van de Champions League. Bij een gelijkspel of overwinning zijn Clement en co in ieder geval geplaatst voor de Europa League.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws