EUPEN, BELGIUM - AUGUST 16 : Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrate his goal with Youssouph Badji forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and Club Bruges at the Kehrweg stadion on August 16, 2020 in Eupen, Belgium , 16/08/20 ( Photo by David Hagemann / Photo News
© DH /Photo News

Club wil tegen Eupen het jaar goed afsluiten

Het mag dan wel Tweede Kerstdag zijn, Club Brugge moet vanmiddag ‘gewoon’ aan de bak. Voor Philippe Clement en co wacht de thuiswedstrijd tegen Eupen. Het duel stond even op losse schroeven, maar de koploper krijgt de kans om 2020 goed af te sluiten. Na de nederlaag tegen AA Gent gaat Club nadrukkelijk op zoek naar de overwinning.

• Eupen heeft een aantal turbulente weken achter de rug. Het coronavirus had de ploeg volledig in zijn greep. Onlangs testten maar liefst zeventien selectieleden positief op COVID-19, waaronder veertien spelers. De wedstrijden tegen achtereenvolgend Zulte Waregem, Genk en KV Oostende werden dan ook uitgesteld.

• Eupen is de huidige nummer 12 van de Jupiler Pro League. Een klassering die mag worden verwacht van de club. In het afgelopen seizoen eindigde de ploeg met 30 punten uit 29 duels op de dertiende plek. In de lopende competitie heeft Eupen al 20 punten verzameld.

• Club Brugge en Eupen troffen elkaar al eerder dit seizoen. Op de tweede speeldag gingen Clement en co op zoek naar eerherstel na de nederlaag tegen Charleroi in het openingsweekend van de competitie. Youssouph Badji schoot Club al vroeg op voorsprong. Het duurde vervolgens even voordat de bezoekers afstand wisten te nemen. Op het uur verdubbelde Krépin Diatta de score, tien minuten later maakte hij zijn tweede. Het slotakkoord was voor Ruud Vormer, die de eindstand op 0-4 bepaalde.

• In het afgelopen seizoen stonden beide ploegen één keer tegenover elkaar. Op Jan Breydel hield Eupen de koploper knap op een 0-0 gelijkspel. In het seizoen ervoor was Club Brugge twee keer met ruime cijfers te sterk voor Eupen. In Eupen werd het evenals eerder dit seizoen 0-4, op Jan Breydel zegevierde Club Brugge met 5-2. De laatste doelpunten tijdens de editie die vanmiddag wordt gespeeld, kwamen op naam van Wesley en Jelle Vossen. Laatstgenoemde was met drie doelpunten bijzonder productief die middag.

• Clinton Mata heeft een verleden bij Eupen. De rechtsachter staat voor een mooi jubileum. Hij kan vanmiddag namelijk zijn 175e wedstrijd in de Eerste Klasse spelen. Voor Eupen, overigens bijgenaamd de Panda’s, kwam hij tussen januari 2012 en juli 2014 in actie op het tweede niveau. Ook Éder Balanta en Simon Deli kunnen in de laatste wedstrijd van het jaar een mooie mijlpaal bereiken. De Colombiaan kan zijn 40e wedstrijd in dienst van Club spelen, terwijl de Ivoriaan voor de 40e keer in actie kan komen in een competitiewedstrijd.

• Bij Eupen zijn de ogen gericht op Julien Ngoy. De 23-jarige aanvaller was vooralsnog vijf keer trefzeker in vijftien competitieduels. Opvallend feitje: de in Antwerpen geboren Ngoy kwam uit in de jeugdopleiding van Blauw-Zwart. In oktober 2013 verruilde hij die voor Stoke City.

• De wedstrijd staat onder leiding van Nathan Verboomen. Zeven keer eerder had hij de leiding over een match van Club Brugge. De laatste vijf thuiswedstrijden met Verboomen als leidsman werden winnend afgesloten door de regerend landskampioen. Dit seizoen floot hij het bezoek van Club aan Zulte-Waregem. Dat duel eindigde in een overtuigende 0-6 overwinning.

• Club Brugge maakte donderdag melding van de komst van Bas Dost. Indien de boomlange spits maandag zijn medische testen met succes aflegt, tekent hij op Jan Breydel een contract voor anderhalf seizoen. De komst van Dost betekent de exit van Michael Krmencik. De Tsjech behoort wederom niet tot de wedstrijdselectie en kreeg onlangs van Clement te horen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws