BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 2 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge celebrates scoring a goal during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 2/12/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News
©Jimmy Bolcina / Photo News

Club weet wat het te doen staat in Rome

Een mooie avond voor Club Brugge. De ploeg verkeerde in de afgelopen weken niet in haar beste vorm, maar speelde de negativiteit tegen Zenit eindelijk van zich af. Dankzij treffers van Charles de Ketelaere, Hans Vanaken en Noa Lang werden de Russen met 3-0 aan de kant geschoven. Europees voetbal na de jaarwisseling is een feit, maar Philippe Clement en co azen natuurlijk op meer. Ze hebben immers nog altijd zicht op de achtste finales van de Champions League. De taak die Club staat te wachten in Rome is simpel: winnen.

Op het moment dat Club Brugge en Zenit aan hun ontmoeting begonnen, werd er ook afgetrapt in Dortmund. In het Signal Iduna Park stond het treffen tussen Borussia Dortmund en Lazio op het programma. Eén ding was zeker: Lazio mocht niet winnen in Duitsland. De thuisploeg, die vorige week nog met 3-0 te sterk was voor Club Brugge, begon zonder Erling Haaland, Jadon Sancho én Axel Witsel. De Noorse sensatie behoorde zelfs niet tot de selectie, terwijl Sancho en Witsel op de bank startten.

Desondanks nam Dortmund de leiding. Dat duurde overigens wel even. Kort voor rust brak Raphael Guerreiro de ban. In het eerste duel tussen Dortmund en Lazio stonden de Italianen na 25 minuten nog op een 2-0 voorsprong. Woensdagavond had de ploeg van Simone Inzaghi het een stuk lastiger. In de tweede helft ging Lazio nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die vond het na bijna zeventig minuten spelen. Niemand minder dan Ciro Immobile bracht zijn ploeg vanaf de stip op gelijke hoogte.

Gevecht in Rome

In het restant van het duel gebeurde niet meer zo gek veel. Doelpunten vielen er dan ook niet meer, waardoor het bleef bij 1-1. Dortmund is dankzij het gelijke spel zeker van de achtste finales van de Champions League. Lazio heeft volgende week tegen Club Brugge aan een puntje genoeg om na de jaarwisseling op het hoogste niveau actief te blijven. Clement en co moeten echt winnen. Het eerste duel tussen Club en Lazio eindigde onbeslist. Blauw-Zwart deed zich met een 1-1 gelijkspel echter flink tekort.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws