Club Brugge verliest van KAA Gent
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Niklas Dorsch of KAA Gent, Clinton Mata of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
©Orange Pictures / Photo News

Club verliest prestige duel tegen Gent

Club heeft zich de kaas van het brood laten eten in de Slag om Vlaanderen. Blauw-Zwart slaagde er opnieuw niet in om het lage blok te ontwrichten ondanks enkele goede kansen en liep op een dodelijke counter. Meteen goed voor de derde thuisnederlaag dit seizoen.

Clement had één verrassing in petto voor deze Slag om Vlaanderen. Balanta kreeg rust en werd niet vervangen door Rits maar wel door Kossounou. Lang begon op de bank na zijn lichte blessure en werd vervangen door Okereke.

Dominant Club

Blauw-Zwart probeerde de bezoekers snel bij de keel te grijpen. Bij een kort genomen hoekschop kon Ricca op doel koppen, maar Bolat tikte de bal over het doel. De Ketelaere kon niet veel later vanuit een scherpe hoek op doel trappen, maar opnieuw stak Bolat er een hand tussen. Op het kwartier troefde Yaremchuk Deli af en verscheen oog in oog met Mignolet, maar die won het pleit en Mata deed de rest. Na het uitvallen van Odjidja nam Club nog meer het voortouw. Het duwde Gent achteruit maar kon niet veel kansen creëren. Er was een plaatsbal van Diatta recht op Bolat en op het halfuur devieerde Ngadeu een scherpe voorzet van De Ketelaere bijna in eigen doel, maar Bolat was alert.

Drie minuten voor de rust was er een prima kopbal van Vanaken op hoekschop van Vormer, maar opnieuw duwde Bolat de bal over het doel. In blessuretijd bediende Vormer Okereke die het leer achteruit wou leggen maar Ngadeu voorkwam gevaar. Zo bleef het 0-0 aan de rust al had Blauw-Zwart meer verdiend.

Club laat de kansen liggen

Club begon met verse moed aan de tweede helft. Een voorzet van De Ketelaere belandde bij Vormer maar die trapte hoog over. Gent loerde op de counter en was na tien minuten dicht bij de 0-1 toen Yaremchuk een voorzet op de lat kopte. De bezoekers bleven voor de rest rustig de aanvallen afwachten om die even snel weg te trappen. Lang kwam op het veld voor een bleke Okereke, maar het waren de bezoekers die konden scoren. Mohammadi werd de diepte ingestuurd en zette voor, Deli en Ricca stonden even te slapen waardoor Castro-Montes gevaarlijk kon opduiken en Ricca de bal in eigen doel gleed.

Club kreeg onmiddellijk de kans op de gelijkmaker. De Ketelaere gaf de bal mee aan Diatta maar die kon de bal niet over Bolat stiften en de ingevallen Rits werd afgeblokt. Diezelfde Rits kreeg een uitstekende kans toen hij alleen voor Bolat verscheen maar opnieuw trok de bezoekende doelman aan het langste eind. Club had het moeilijk om door het lage blok te voetballen. Lang kreeg even de ruimte waar werd niet goed bediend door Vanaken waardoor hij teveel moest uitwijken en opnieuw op Bolat besloot. Ricca wilde met een solo zijn owngoal nog rechtzetten maar te veel verdedigers beletten hem de doorgang.  Zo leed Club al zijn derde thuisnederlaag van het seizoen. Eentje die zeker vermeden had kunnen worden.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws