Okereke scoort tegen Sint-truiden
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : David Okereke forward of Club Brugge scoring the opening goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Nico Vereecken / Photo News

Club sloopt Truiense muur in de tweede helft

Blauw-Zwart heeft de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden tot een goed einde gebracht. Club mocht weer een avondje aan muur slopen doen en slaagde daar deze keer in. Invaller Okereke besliste de partij met het enige doelpunt van de partij waardoor Club verdiende de drie punten thuis kon houden.

Clement gaf met het oog op de wedstrijd van komende dinsdag rust aan Mata die vervangen werd door Ignace Van der Brempt, die de laatste weken indruk maakte bij Club NXT. Vanaken zou ook op de bank beginnen, maar moest in laatste instantie de zieke Vormer vervangen. Verder verschenen Rits en Sobol aan de aftrap.

Druk maar geen kansen

Club zette meteen hoog druk op STVV en hield zo de bezoekers in een wurggreep. Maar dit leidde helaas niet tot kansen. Sobol slalomde zich wel knap tussen enkele verdedigers, maar kon enkel nog de punt van zijn schoen tegen de bal zetten waardoor de doelman het leer makkelijk kon oprapen. Na ruim 20 minuten druk begon de druk wat af te nemen en kwamen de bezoekers iets beter in het spel. Nazon dwong Mignolet zelfs tot de eerste grote save van de wedstrijd. Club wou wel maar vond het gaatje niet en de laatste pass liet het afweten. Zo legde Rits de bal niet goed terug op de vrijstaande Vanaken en vijf minuten voor tijd kreeg Rits een voorzet van Dennis moeilijk onder controle en besloot te slap in de handen van de doelman. Sobol kon wel uithalen op een aflegger van Rits maar die mikte over. In de slotminuut moest Mignolet een tweede keer redding brengen op een vrije trap van Garcia. 

Okereke zorgt voor de bevrijding

Blauw-Zwart ging snel op zoek naar een doelpunt. Van der Brempt vond Rits die goed teruglegde tot bij Lang maar die kraakte zijn schot. Het leek opnieuw een moeilijke tweede helft te worden tot Lang de pas ingevallen Okereke bediende en die mikte de bal in de verste hoek. Noa Lang bleef strooien met goede passes. Nu loodste hij Vanaken door de buitenspelval maar Konaté gooide zich alsnog in de baan van het schot. Vanaken was een tweede keer dicht bij de 2-0 toen Rits een voorzet van De Ketelaere slim liet lopen, maar Vanaken mikte nipt naast. Club bleef zoeken naar die bevrijdende tweede goal. Lang gaf de bal dit keer mee aan Rits maar die kon doelman Schmidt niet bedreigen. Een goed ingevallen Okereke besloot ook nog eens naast op aangeven van De Ketelaere. Daarna ging STVV nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en Club kroop achteruit. Suzuki kopte een verre vrije trap van De Ridder in de handen van Mignolet. Verder kwamen de bezoekers qua kansen niet. Een plaatsbal van Okereke werd gestopt door de doelman en Lang kraakte nog zijn poging in blessuretijd. Zo werd het opnieuw een moeizame maar wel verdiende zege voor Blauw-Zwart. Op naar dinsdag!

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws