Club NXT speelt gelijk tegen lokeren
© Ts/Photo News

Club NXT kansloos onderuit tegen RFC Seraing

De beloften van Club Brugge maken dit seizoen hun debuut in de Eerste Klasse B. Het duurde dan ook even voordat de eerste overwinning van het seizoen een feit was. Die werd twee weken geleden geboekt tegen Lierse Kempenzonen. De zege gaf Club NXT een boost, maar daar is na vrijdagavond nog maar weinig van over. Op eigen veld ging het kansloos onderuit tegen Seraing United.

De overwinning op Lierse Kempenzonen kwam twee weken geleden als geroepen. Club NXT was in de wedstrijden ervoor al een aantal keer dichtbij de overwinning, maar kwam telkens (net) tekort. In de thuiswedstrijd tegen Lierse Kempenzonen was het eindelijk wél raak. De beloften schreven hun eerste drie punten en konden eindelijk omhoog kijken. Een vervolg kreeg de zege echter niet. Een week geleden ging NXT met 1-0 onderuit op bezoek bij Deinze en vrijdagavond leed het een kansloze nederlaag tegen RFC Seraing.

Voor aanvang van het duel bedroeg het verschil tussen Club NXT en RFC Seraing maar liefst vijftien punten in het voordeel van de bezoekers. Eerder dit seizoen veegde de ploeg met de roodzwarte clubkleuren al de vloer aan met de beloften van Blauw-Zwart. In Seraing werd het maar liefst 6-1 voor de thuisploeg. Zo erg eindigde de wedstrijd vanavond niet voor NXT, maar het scheelde niet veel. Bij de beloften begon Ibrahima Fofana opnieuw aan de aftrap. De middenvelder kwam in de afgelopen transferperiode over van Diamants de Guinee, maar kwam wegens een blessure nog niet heel vaak in actie.

Verloren wedstrijd

Met Fofana op het middenveld begonnen de beloften nog niet eens zo slecht aan de partij. Hoewel al na twee minuten een doelpunt van de gasten werd afgekeurd wegens buitenspel, bood Club NXT goed partij aan de nummer twee. De thuisploeg creëerde kansen en was via Sagna dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant was het een aantal minuten later wel raak en dit doelpunt werd wél geldig verklaard. Daarna ging het hard. Na dertig minuten spelen, was de tussenstand al 0-3. De beloften speelden een verloren wedstrijd en het werd er allesbehalve beter op door de rode kaart voor Formose Mendy.

In de tweede helft hielden de beloften de schade knap beperkt. De gasten vonden nog slechts één keer het net. De vierde treffer viel pas één minuut voor het laatste fluitsignaal. Een nederlaag tegen de nummer twee is uiteraard geen schande, maar de manier waarop zal wederom voor de nodige hoofdbrekens zorgen. Club NXT is nog altijd de hekkensluiter. De achterstand op Lierse Kempenzonen, de voorlaatste, bedraagt drie punter. Lierse Kempenzonen neemt het zaterdagavond op tegen Union, de koploper. Een nog grotere achterstand lijkt de beloften bespaard te blijven.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws