DOHA, QATAR - JANUARY 10 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Vincent Mannaert manager of Club Brugge pictured during the training session of Club Brugge during the winter camp in Doha , on January 10, 2020 in Doha, Qatar, 10/01/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

‘Club moet diep in de buidel tasten voor komst Dike’

Na de teleurstellende thuiswedstrijd tegen AA Gent kan bij Club Brugge de focus op het sluitstuk van 2020. Zaterdag wacht de ploeg van Philippe Clement de ontmoeting met Eupen. Vervolgens krijgt de regerend landskampioen een kleine maand de tijd om zich op te laden voor het tweede deel van dit seizoen. De vraag is uiteraard of Club in die tijd zaken gaat doen op de transfermarkt. Onlangs werd Blauw-Zwart in verband gebracht met de komst van Daryl Dike (20). Dat de Amerikaan de nieuwe spits wordt, lijkt echter uitgesloten.

Een nieuwe spits prijkt al maanden bovenaan het verlanglijstje van Club Brugge. In de afgelopen transferperiode zocht de club nadrukkelijk naar een (absolute) versterking voor die positie. Van Bas Dost tot Michy Batshuayi en van Jhon Cordoba tot Adolfo Gaich. Tal van spitsen werden in verband gebracht met een transfer naar Jan Breydel. Geen van hen maakte echter ook daadwerkelijk de overstap. Simpelweg omdat ze te duur werden bevonden, maar ook omdat de Jupiler Pro League hen niet voldoende aansprak. Dat laatste was vooral het geval bij Dost en Batshuayi. Laatstgenoemde heeft natuurlijk al een verleden in de Belgische competitie. Hij vond het te vroeg om nu al terug te keren.

Onbetaalbaar

Voor Dike zal dat waarschijnlijk niet gelden. De 20-jarige aanvaller speelt op dit moment voor Orlando City in de Amerikaanse MLS. Ten opzichte van de MLS is de Jupiler Pro League uiteraard een stap hogerop, zeker voor spelers van zijn leeftijd. Die zien de Belgische competitie vaak als perfecte springplank naar de Europese top. Dike vond in het afgelopen seizoen acht keer het net in zeventien competitiewedstrijden. Prima statistieken voor een speler van zijn leeftijd. Volgens Het Nieuwsblad staat zijn naam dan ook genoteerd op het verlanglijstje van Vincent Mannaert. Hetzelfde dagblad acht de kans echter zeer klein dat hij op korte termijn de overstap maakt naar Brugge.

Volgens Het Nieuwsblad zou hij op dit moment onbetaalbaar zijn voor Club Brugge. Daarnaast hoopt de club bij voorkeur een meer ervaren spits vast te leggen. Zeker indien Michael Krmencik de deuren op Jan Breydel achter zich dichtslaat. De Tsjech mag van Club op zoek naar een nieuwe werkgever. Blauw-Zwart betaalde begin dit jaar zes miljoen euro voor Krmencik. Hij kon echter geen moment voldoen aan de verwachtingen. Club zal de komende tijd dan ook een stuk voorzichtiger te werk gaan. De 7,5 miljoen euro die Dike volgens Amerikaanse bronnen moet kosten, lijkt dan ook iets teveel van het goede.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws