BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 02 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge - Hans Vanaken midfielder of Club Brugge - Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 02/12/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
©Jimmy Bolcina / Photo News

Club met vertrouwen naar Lazio: ‘Misschien kunnen we daarvan profiteren’

Na de moeizame, maar toch belangrijke 1-0 overwinning op Sint-Truiden kan bij Club Brugge de blik op dinsdagavond. In Rome wacht dan het belangrijke duel met Lazio. In het Olympisch Stadion van de Italiaanse hoofdstad staat kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League op het spel. Het vertrouwen in een mooie avond is wel degelijk aanwezig bij Blauw-Zwart. ”We moeten er in eerste instantie in geloven.”

Met vier punten uit de eerste twee duels mocht Club Brugge zeker tevreden zijn met de start in de Champions League. Het hadden er echter zes moeten zijn. In de thuiswedstrijd tegen Lazio deed Club Brugge zich met één puntje flink tekort. De mogelijkheden op een zege tegen een gehavend Lazio waren wel degelijk aanwezig, maar waren niet aan Philippe Clement zijn jongens besteed. Dinsdagavond zal de ploeg een stuk scherper voor de dag moeten komen. Wil Club zich na de jaarwisseling meten met clubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester City, moet er worden gewonnen in het Stadio Olimpico.

”We moeten er in eerste instantie in geloven. Hier thuis speelden Immobile en Luis Alberto niet mee, maar het was wel tegen een sterk Lazio”, aldus Simon Mignolet na afloop van de match tegen Sint-Truiden. ”We hebben getoond dat we evenknie waren. Daarna hebben we een goede wedstrijd gespeeld tegen Zenit, waar wat druk opzat. Nu kunnen we vrijuit voetballen, wat in mijn ogen het omgekeerde scenario is voor Lazio. Zij spelen thuis en zullen meer verplicht zijn om zich te kwalificeren door de huidige stand. Misschien kunnen we daarvan profiteren.”

Hans Vanaken heeft Club Brugge op gelijke hoogte gebracht in de thuiswedstrijd tegen Lazio. Het duel eindigde in 1-1, terwijl er echt veel meer had ingezeten voor de thuisploeg. (Photo by Philippe Crochet/Photo News)

Goede momenten

Ook Mats Rits gelooft heilig in een goede afloop dinsdagavond. De middenvelder moest de match tegen Zenit missen door een schorsing, maar zal in Rome zeer waarschijnlijk weer aan de aftrap verschijnen. ”Tegen Lazio hebben we niets te verliezen en daar gaan we gewoon vol voor onze eigen kans. We hebben er vertrouwen in en hebben het gevoel dat we voor de drie punten kunnen gaan. In de eerste wedstrijd hebben we er misschien drie verdiend, maar slechts één genomen. We hebben genoeg goede momenten beleefd in de Champions League, zeker in de uitwedstrijden en dat was niet tegen de kleinste clubs. Waarom kan dat nu eens niet op het ideale moment?”

Rits had het na afloop van het duel met Sint-Truiden uiteraard over de bezoeken aan Real Madrid, PSG en Zenit. In de Spaanse hoofdstad stevende Club in het afgelopen seizoen lang af op een grote stunt. Het bezoek aan PSG eindigde weliswaar in een 1-0 nederlaag, maar ook daaraan had Club minimaal een punt moeten overhouden. Zo miste Club daar vanaf de strafschopstip de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Het verhaal van de trip naar Zenit is bekend. Die werd dankzij een treffer van Charles de Ketelaere in extremis met 1-2 gewonnen.

Gemotiveerd

Dinsdagavond heeft Club Brugge een prestatie nodig die minstens gelijkwaardig is aan die in Sint-Petersburg. Aan de motivatie zal het in ieder geval liggen. ”Als je net gewonnen hebt, dan ga je naar de volgende match met volle energie”, aldus David Okereke, de matchwinner van zaterdagavond. ”We hebben daar niets te verliezen. We kunnen een mooi verhaal schrijven en gaan er volop voor dinsdag.”

Het duel in Sint-Petersburg stevende heel lang af op een gelijkspel, maar een rake intikker van De Ketelaere bezorgde Club alsnog de overwinning. (Photo by Evgeny Vasiliev/Photo News)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws