DOHA, QATAR - JANUARY 10 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Vincent Mannaert manager of Club Brugge pictured during the training session of Club Brugge during the winter camp in Doha , on January 10, 2020 in Doha, Qatar, 10/01/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

‘Club laat oogje vallen op middenvelder van Antwerp’

Nog drie competitiewedstrijden en dan zit de eerste seizoenshelft er alweer op voor Club Brugge. De selectie krijgt een kleine maand de tijd om zich op te laden voor het tweede deel. Of ook CEO Vincent Mannaert zijn rustmomenten zal vinden, is nog maar de vraag. De verwachting is dat hij opnieuw de transfermarkt zal betreden in de hoop een nieuwe spits te vinden. En wellicht ook een middenvelder. Het Laatste Nieuws schrijft dat Club wel eens bij Antwerp FC zou kunnen aankloppen.

Dat Club Brugge zich in de zomerse transferperiode graag had willen versterken met een spits, was geen geheim. Tal van aanvalsleiders werden in verband gebracht met de regerend landskampioen. Tot de komst van een nieuwe spits kwam het echter niet. Blauw-Zwart hield zich sowieso rustig op de transfermarkt. Heel gek was dat eigenlijk ook niet. Mannaert bleek in staat zijn sterkhouders te behoeden voor een vertrek. Simon Deli, Hans Vanaken, Simon Mignolet en Krépin Diatta konden allemaal rekenen op buitenlandse interesse, maar verkozen een langer verblijf op Jan Breydel boven een vertrek. Uiteindelijk nam Club Brugge alleen Noa Lang over van Ajax. Dat bleek al snel een voltreffer.

Alternatief

Nu de eerste seizoenshelft haar einde nadert, komt de transferperiode uiteraard dichterbij. Dat betekent dat de geruchtenmolen langzaamaan weer op stoom komt. Ook in België begint die alweer aardig te draaien. HLN geeft daar nog eens een extra zetje aan. Volgens het dagblad zou Club Brugge zijn oog hebben laten vallen op Martin Hongla (22), middenvelder van Antwerp FC. De landskampioen zou in de Kameroener een welkome versterking voor het middenveld zien. Op het middenrif staan al een lange tijd de bekende namen geposteerd (Ruud Vormer, Mats Rits, Éder Balanta en Vanaken), maar zodra één van hen wegvalt, blijft er weinig over.

Martin Hongla in actie in het duel met Club Brugge. Mats Rits kijkt toe. (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures)

Onbetaalbaar

Hongla zou die leegte achter de vaste kern dus kunnen opvullen. De vraag is echter hoe realistisch zijn komst is. Hij is basisspeler bij Antwerp en mocht onlangs zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Kameroen. De Antwerpenaren maakten in de voorbije maanden indruk in de Europa League, waardoor Club zeker niet de enige zal zijn die een oogje heeft op Hongla. Daarnaast loopt zijn contract in Antwerpen nog tot media 2023. Club zou dus een hoog bedrag moeten ophoesten om hem eventueel los te kunnen weken. Volgens HLN is hij echter onbetaalbaar voor de landskampioen.

Hongla kwam dit seizoen vooralsnog in 21 wedstrijden in actie. Daarin was hij drie keer trefzeker en twee keer de aangever bij een doelpunt van een ploegmaat. Afgelopen zondag kwam hij nog 71 minuten in actie in het thuisduel met Club Brugge.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws