3:0 Tor, Jubel, Torschuetze Bas Dost (Frankfurt) Leverkusen, 18.10.2019, Fussball, Bundesliga, Bayer 04 Leverkusen - Eintracht Frankfurt ! only BELGIUM !
© ThorstenWagner/Witters Sport /Photo News

‘Club heeft beet: Dost op weg naar Brugge’

Dat Club Brugge in de afgelopen transferperiode heel graag een nieuwe spits wilde aantrekken, was geen geheim. Tal van spitsen werden in verband gebracht met een overstap naar Jan Breydel. Eén daarvan was Bas Dost. De Nederlander werd echter te duur bevonden. Dat was nog geen drie maanden geleden. Nu lijkt daar verandering in te komen. Volgens het Algemeen Dagblad is de overgang van Dost naar Club Brugge op een oor na gevild.

De komst van Dost zou natuurlijk een flinke meevaller zijn voor Club Brugge. Zoals hierboven vermeld, was de Nederlander afgelopen zomer ook al in beeld bij de regerend landskampioen van België. Dost stond welwillend tegenover een vertrek naar Brugge, maar Club en Eintracht Frankfurt kwamen er financieel niet uit. Hoe graag Club zich ook wilde versterken met een nieuwe spits, het kon zich geen grote uitgaven permitteren. De onderhandelingen liepen uiteindelijk op niets uit. Eintracht Frankfurt verlangde naar verluidt een bedrag van zeven miljoen euro. Dat bedrag hadden de Duitsers ook op tafel gelegd om de Nederlander bij Sporting Club los te weken.

In het shirt van Sporting CP vestigde Dost zijn naam als doelpuntenmachine. In 127 wedstrijden voor de Portugese topclub vond hij maar liefst 93 keer het net. Vooral in het seizoen 2016/2017 was hij niet te houden op de Portugese velden. In 31 competitiewedstrijden was hij maar liefst 34 keer trefzeker. In de zomer van 2019 hield hij het drie jaar voor gezien in Lissabon. De boomlange spits keerde terug naar Duitsland, waar hij eerder uitkwam voor VFL Wolfsburg. In zijn eerste periode in Duitsland maakte Dost al naam met zijn doelpunten. Als speler van Frankfurt wil het echter nog niet zo vlotten. Vooralsnog kwam hij 45 keer in actie voor de huidige nummer negen van de Bundesliga, daarin scoorde hij vijftien keer.

Europees voetbal

Een overgang naar Club Brugge ziet hij vooral zitten omdat de ploeg van Philippe Clement wél actief is in Europa. Blauw-Zwart kwam in de groepsfase één doelpunt tekort om zich te kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Dankzij de derde plek maakt de ploeg na de winterstop haar rentree in de Europa League. In Brugge zal hij de kleedkamer delen met zijn landgenoten Ruud Vormer en Noa Lang.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws