Club Brugge wacht een bomvolle eerste maand van 2021

Club brugge wint op Oostende
OOSTENDE, BELGIUM - NOVEMBER 8 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates after scoring with teammates during the Jupiler Pro League between KV Oostende and Club Brugge November 08, 2020 in Oostende, Belgium, 8/11/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Philippe Crochet/Photo News

De eerste seizoenshelft zit er alweer bijna op. Club Brugge speelt immers nog ‘slechts’ drie wedstrijden tot de winterstop. De ploeg krijgt een kleine maand om zich op te laden voor het tweede deel van het seizoen. Wie dacht dat Philippe Clement en co het na de winterstop een stuk rustiger aan kunnen doen, komt bedrogen uit. Voor hen staan in de eerste maand van 2021 namelijk maar liefst zes competitiewedstrijden op het programma.

Club Brugge hervat het seizoen na de winterstop op 10 januari met een bezoek aan Sint-Truiden. Beide ploegen stonden onlangs nog tegenover elkaar op Jan Breydel. Dankzij een treffer van David Okereke in de tweede helft trok de thuisploeg aan het langste eind. Een week later gaat Blauw-Zwart op visite bij Beerschot. De ploeg van Hernán Losada promoveerde in het afgelopen seizoen naar de Jupiler Pro League, maar doet tegen alle verwachtingen in mee om de bovenste plekken. Eerder dit seizoen wist Beerschot zelfs met 0-1 te winnen op Jan Breydel.

Weinig tijd om te herstellen van het duel met Beerschot zal er niet zijn. Drie dagen later staat immers de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. En weer vier dagen later wacht het thuisduel met Genk, de huidige nummer twee. Eerder dit seizoen zegevierde Club dankzij een late treffer van Youssouph Badji met 1-2 bij Genk. Na het duel met Genk speelt Club de Brugse Stadsderby tegen Cercle. Op Jan Breydel, maar Cercle speelt op papier een thuiswedstrijd. De eerste Stadsderby was een prooi voor de regerend landskampioen. Ook dat duel eindigde in 2-1.

Club Brugge sluit de maand januari af met de topper tegen Standard op 31 januari. In Luik eindigde het duel nog in een 1-1 gelijkspel. De gasten leken lang af te stevenen op een overwinning, maar in de slotfase trok Standard via elf meter de stand alsnog gelijk.

Competitieprogramma Club in januari:

  • Zondag 10 januari, 20.45 uur: Sint-Truiden-Club Brugge
  • Zondag 17 januari, 18.15 uur: Beerschot-Club Brugge
  • Woensdag 20 januari, 21.00 uur: Club Brugge-KV Oostende
  • Zondag 24 januari, 13.30 uur: Club Brugge-Genk
  • Donderdag 28 januari, 18.45 uur: Cercle-Club Brugge
  • Zondag 31 januari, 13.30 uur: Club Brugge-Standard

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws