Club Brugge sluit dankzij Lang 2020 goed af

Noa Lang loodst club voorbij eupen
Noa Lang loodst club voorbij eupen Foto: © ©Photo by Nico Vereecken

Met twee doelpunten en een even mooie assist heeft Noa Lang Club de drie punten bezorgd. Na een zwakke eerste helft waar nauwelijks kansen te noteren vielen, zorgde de Nederlandse nummer 10 met twee doelpunten voor de beslissing. Hij deed er kort voor het einde nog een assist bovenop. Minpunt was de ongelukkige rode kaart voor Hans Vanaken.

Club kan Eupens blok niet ontwrichten

Clement koos voor zijn sterkste elf in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Lang en Rits namen hun plaats terug in, Kossounou zakte een rij. Het gehavende Eupen maakte meteen duidelijk waar het voor gekomen was en kroop massaal achter de bal. Club had opnieuw alle moeite van de wereld om het blok te ontwrichten. Het duurde tot de negentiende minuut vooraleer er een schot tussen de palen te noteren via. Diatta was de auteur, Defourny loste het leer maar meer dan een hoekschop werd het niet.

Iets voorbij het halfuur werd een vrije trap van Vormer verlengd door een Eupense verdediger maar de bal zoefde net naast. Tien minuten voor tijd kopte De Ketelaere een hoekschop van Vormer over. Eupen liet één bal tussen de palen noteren langs Baby maar daarmee kan je Mignolet niet verrassen. Voor het overige hielde de Oostkantonners (te) makkelijk stand waardoor we gingen rusten met een 0-0 stand.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1342829610808070144?s=20

Lang breekt de ban

Wat een hele eerste helft niet lukte, een kans creëren, lukte wel in de openings minuut van de tweede helft. Lang was zijn bewaker te snel af en legde terug tot bij Diatta maar die mikte op Miangue. Club speelde een stuk snediger dan in de eerste helft. In de zevende minuut kon Blauw-Zwart profiteren van een hoekschop van Eupen om een snelle counter op gang te zetten. Diatta stuurde met een verre bal Lang het straatje in en die stiftte de bal heerlijk over de doelman. Toen Mignolet met een verre uittrap uitpakte en De Ketelaere het kopduel won met zijn bewaker, verscheen Lang een tweede maal alleen voor de doelman en opnieuw rondde de Nederlander de kans perfect af.

Eupen zag nu even sterretjes. Diatta pakte uit met een schot, maar dat verdween in hoekschop. De bezoekers forceerden langs Baby een eerste kans maar die mikte hoog over. De kansen vielen vooral voor Club. Diatta kreeg een slechte bal van Agbadou in de voeten maar de Senegalees trapte iets te overhaast naast. Twee minuten later werd Diatta voor doel gezet door Vanaken maar die besloot wel op de doelman. De Ketelaere pakte nog uit met een schot richting de verste paal, maar Defourny duwde de bal in hoekschop.

https://twitter.com/ElevenSportsBEn/status/1342844874958241792?s=20

De wedstrijd doofde wat uit tot Ricca een slechte pass gaf richting Vanaken, Beck gooide zich ertussen en was eerst op de bal waarop Hans ongelukkig op de enkel van de Duitser ging staan. Verboomen trok prompt een rode kaart. Het veranderde niets meer aan het spel, integendeel, Club duwde er nog een doelpunt bij. Lang bediende met een hakje Okereke en die liet de kans niet liggen. Club mag met een 3-0 overwinning Nieuwjaar gaan vieren.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand