LIEGE, BELGIUM - FEBRUARY 12 :Mergim Vojvoda defender of Standard Liege & Michael Krmencik forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge KV © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Photonews/Orange Pictures/Photo News

Club Brugge hervat zoektocht naar (ervaren) spits

Club Brugge betaalde begin dit jaar zes miljoen euro voor de komst van Michael Krmencik. De Tsjech scoorde er flink op los in zijn thuisland. De verwachting was dat hij in België het net ook wel regelmatig zou weten te vinden. Nog geen jaar later mag Krmencik echter alweer uitkijken naar een nieuwe werkgever. Dat deelde Philippe Clement woensdagmiddag mee tijdens de persconferentie. De Tsjech mag echter pas vertrekken als Club een vervanger heeft gevonden. Wordt het Daryl Dike? Of toch Bas Dost? Het belooft wederom een interessante zoektocht te worden.

Het is geen geheim dat Club Brugge zich van de zomer dolgraag wilde versterken met een nieuwe spits. David Okereke en Krmencik streken in het afgelopen seizoen voor veertien miljoen euro neer op Jan Breydel, maar voldoen nog altijd niet aan de verwachtingen. Okereke krijgt het voordeel van de twijfel, terwijl het huwelijk tussen Club en Krmencik zijn einde nadert. Clement sprak tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met KV Mechelen voor het eerst openlijk over de toekomst van Krmencik. De Tsjech begon het seizoen als vierde spits. Okereke, Youssouph Badji én Emmanuel Dennis stonden hoger in de pikorde. Desondanks vocht Krmencik zich in de basis. Hij kende zelfs een opleving, met drie doelpunten in twee duels, maar die bleek van zeer korte duur.

Michael Krmencik zijn periode in Brugge lijkt sneller dan verwacht tot een eind te komen. (Photo by Peter De Voecht/Photonews)

‘Te duur’

Omdat ook Okereke en Dennis niet renderen, is Charles de Ketelaere de huidige spits van Club Brugge. Die rol vervult de allrounder met verve. Zo was hij in de thuiswedstrijd tegen Zenit belangrijk met een doelpunt en versierde hij de strafschop waaruit de 2-0 volgde. Daarnaast laat De Ketelaere zijn medespelers beter voetballen. Het is echter de vraag of Clement in De Ketelaere ook zijn nummer 9 voor de tweede seizoenshelft ziet. Die vraag lijken wij met nee te kunnen beantwoorden. De oefenmeester gaf tijdens de persconferentie al aan dat de club op zoek gaat naar een nieuwe spits. Of die komt, hangt volgens Clement van meerdere factoren af. ”Voor hetzelfde geld kunnen we geen nieuwe spits aantrekken omdat de bedragen op de transfermarkt onbetaalbaar zijn”, zei hij.

De uitschakeling in de Champions League dreunt, weliswaar voorzichtig, na op Jan Breydel. Vooral de bankrekening had een ticket voor de achtste finales van het miljardenbal goed kunnen gebruiken. Kwalificatie voor de knockout-fase van de Champions League levert 9,5 miljoen euro op. Dat geld dat Club goed kunnen gebruiken in de zoektocht naar een spits. Van de zomer werd de regerend landskampioen nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Dost (Eintracht Frankfurt), maar hij bleek simpelweg ‘veel’ te duur. Ook Jhon Cordoba, toenmalig topschutter van 1.FC Köln, bleek in de zomer geen realistische optie. Ook een geldkwestie.

Bas Dost werd van de zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Club Brugge. Het kwam er echter niet van.

Orlando City

Wellicht dat Club Brugge wat geld overmaakt naar de Verenigde Staten. Het Nieuwsblad schrijft namelijk dat Club de 20-jarige Amerikaan Daryl Dike op het verlanglijstje heeft staan. Dike kent namens Orlando City een productief seizoen in de MLS. In zeventien matchen vond hij acht keer het net. Hetzelfde Nieuwsblad verwacht echter niet dat hij op korte termijn de nieuwe spits moet worden. Het dagblad schrijft dat Club meer op zoek is naar een ervaren aanvalsleider, omdat het in de naam van Badji al beschikt over een talentvolle spits.

Mocht Club daadwerkelijk de voorkeur geven aan een ervaren spits, zal ook Joshua Zirkzee hoogstwaarschijnlijk niet de overstap maken naar Brugge. Noa Lang wakkerde vorige week de geruchten aan door een opvallende reactie te plaatsen op een opmerking van de aanvaller van Bayern München.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws