BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 26 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge in discussion with referee Nathan Verboomen after a red card during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KAS Eupen at the Jan Breydel stadium on December 26, 2020 in Brugge, Belgium, 26/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©photonews

Club Brugge gaat in beroep tegen schorsing Vanaken: ‘Geen intentie’

Het Nieuwsblad meldt dat Club Brugge besluit om in beroep te gaan tegen de vier speeldagen schorsing van Hans Vanaken. Ook het Disciplinair Comité oordeelde dat de strafmaat terecht was. Blauw-Zwart gooit de handdoek echter nog niet in de ring.

Club Brugge accepteert de straf voor de uitlatingen van Vanaken aan het adres van ref Nathan Verboomen en zijn assistenten. ”We keuren de uitlatingen niet goed en kunnen begrip opbrengen voor een sanctie. Hans excuseerde zich hier eerder al voor. We gaan ervan uit dat indien er hiervoor een sanctie wordt uitgesproken -ongeacht het voorwaardelijk of effectief karakter- dit de standaard zal worden.”

De overige twee speeldagen schorsing van de overtreding wordt minder gesmaakt. ”Wat de overtreding – de aanleiding voor de rode kaart – betreft, zijn we in de volle overtuiging dat de uitsluiting volstaat. Het Disciplinair Comité is van mening dat de overtreding van ‘onvermijdbare aard’ is als gevolg van de spelfase.”

”Bovendien is er geen intentie om de fysieke integriteit van de tegenstander aan te tasten, wat zowel door de speler Andreas Beck als door het bondsparket werd bevestigd. Tenslotte toont Hans zich al jaren een voorbeeld van fair play, getuige het feit dat dit zijn eerste rode kaart in Brugse loondienst is in 4,5 seizoenen en meer dan 160 competitiewedstrijden”, klinkt het bij Club Brugge.

Mocht de schorsing uiteindelijk toch zo blijven staan, mist Vanaken de wedstrijden tegen Sint-Truiden, Beerschot, KV Oostende en Genk. Een hard gelag voor Philippe Clement. Vanaken ging dit seizoen niet al te best van start, maar was in de eerste seizoenshelft met doelpunten en assists toch weer belangrijk voor zijn ploeg. Hij kwam dit seizoen vooralsnog vijf keer tot scoren. De middenvelder leverde ook nog eens zes assists.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws