De opvallendste momenten van Club Brugge in 2020
©Blauwzwartfans

Club Brugge: de opvallendste momenten van 2020!

Het afgelopen jaar is er een als geen ander. Door het coronavirus wordt er in het voorjaar nauwelijks tot niet gevoetbald. Club Brugge speelt tussen 8 maart en 31 juli geen officiële wedstrijd. Desondanks is het een jaar met veel opvallende momenten, waarin enkele spelers zich op een positieve, maar soms ook negatieve manier laten gelden. In de rubriek Dit was het jaar van blikt BlauwZwartFans terug op hun jaar. Met vandaag: de 20 opvallendste momenten van Club Brugge.

20. Clement schiet uit zijn slot na gelijkspel tegen KV Mechelen

Na de dramatische competitiestart, met drie punten uit de eerste drie duels, pakt Club Brugge de draad op. Het bouwt aan een sterke reeks. De ploeg wint van achtereenvolgend Genk, Waasland-Beveren, Zulte-Waregem, Cercle en Anderlecht en deelt de buit met Standard. In de midweek na het bezoek aan Standard wacht Club Brugge de start van de Champions League. Die verloopt uitstekend. Met een zege op Zenit op zak bereidt Club zich voor op de ontmoeting met OH Leuven.

In aanloop naar dat duel waarschuwt hij zijn ploeg. De coach waakt voor onderschatting, maar zijn spelers lijken zijn woorden niet echt serieus te nemen. Club gaat met 2-1 onderuit bij de promovendus en verliest de koppositie. Een week later gaat Blauw-Zwart opnieuw in de fout. In eigen huis komt het al vroeg op een 2-0 voorsprong tegen KV Mechelen. Niets aan de hand, lijkt het. Niets van waar. Nog voor rust komen de bezoekers terug in de wedstrijd en na de tweede helft zijn ze zelfs de betere. Tien minuten voor tijd geeft Club de wedstrijd uit handen en heeft het uiteindelijk aan Simon Mignolet te danken dat Mechelen slechts één puntje meeneemt.

Pisnijdig

Na afloop meldt zich een woeste Clement in de persruimte. Hij neemt geen blad voor de mond en laat weinig heel van zijn ploeg. ”Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo kwaad en teleurgesteld ben geweest zoals vandaag. Mijn spelers gaan moeten tonen dat ze fier zijn om voor deze club te spelen. Dit is gewoon Club Brugge onwaardig. Ik verwacht een reactie. Dit kan echt niet. Het is onwaarschijnlijk dat je het zo weggeeft. In de tweede helft werd er geen enkel duel gewonnen, we werden overlopen, niet meer compact; mijn ploeg was helemaal onherkenbaar. Als je op deze manier tegen Dortmund speelt krijg je er negen of tien binnen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws