Clement voert twee wijzigingen door tegen Lazio'

Club brugge wint op Oostende|
Club brugge wint op Oostende| Foto: © ©Philippe Crochet/Photo News

Voor Club Brugge staat dinsdagavond vooralsnog de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Op bezoek bij Lazio kan de ploeg zich verzekeren van de achtste finales van de Champions League. Dan moet er wel worden gewonnen van de Italianen. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Zenit kan Philippe Clement in Rome 'gewoon' weer beschikken over Simon Deli en Krépin Diatta. Het Nieuwsblad verwacht hen echter niet aan de aftrap.

In aanloop naar het thuisduel met Zenit moest Clement een streep zetten door de naam van Diatta. De aanvaller viel tijdens de laatste training uit met een blessure. Een flinke streep door de rekening. Diatta was immers goed in vorm en is met zes doelpunten nog altijd clubtopscorer in de Jupiler Pro League. Clement en co bleken hun topscorer uiteindelijk toch niet nodig te hebben. Ondanks een moeizame eerste helft werd Zenit met duidelijke cijfers (3-0) aan de kant gezet. Deli behoorde wel tot de wedstrijdselectie, maar bleef de volle negentig minuten op de bank.

Zowel Diatta als Deli moest de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden van afgelopen zaterdag aan zich voorbij laten gaan. Clement leek geen risico's te willen nemen met de Afrikanen. Vanavond zijn ze 'gewoon' weer van de partij. Het Nieuwsblad verwacht echter dat zowel Diatta als Deli vanaf de bank begint. Volgens het dagblad voert Clement tegen Lazio slechts twee wijzigingen door ten opzichte van het duel met Zenit. Eduard Sobol, die tegen Sint-Truiden ook al zijn opwachting maakte, start op links, terwijl Mats Rits op het middenveld de voorkeur krijgt boven Éder Balanta.

De Ketelaere

Voorin kiest Clement uiteraard weer voor Noa Lang en Charles de Ketelaere. Laatstgenoemde begon tegen Zenit als diepste spits en deed dat zeer naar behoren. De Ketelaere was als maker van de openingstreffer en met het versieren van de strafschop waaruit de 2-0 volgde enorm belangrijk voor zijn ploeg.

/><figcaption>De vermoedelijke opstelling van Club Brugge voor het belangrijke bezoek aan Lazio. (Het Nieuwsblad)</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:heading {

'Deli in de basis'

Het Laatste Nieuws verwacht daarentegen dat Deli terugkeert in de basiself. Dat zou dan ten koste gaan van Brandon Mechele. Daarnaast behoudt Balanta zijn plek op het middenveld en begint Rits op de bank.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING (VOLGENS HLN): Mignolet, Mata, Kossounou, Deli, Sobol, Vormer, Balanta, Vanaken, Dennis, De Ketelaere en Lang.

Het is dus nog even afwachten voor welke elf Clement kiest voor de groepsfinale tegen Lazio. Wil Club de volgende ronde van de Champions League bereiken, telt alleen de winst. Een gelijkspel is niet voldoende. Mocht het duel toch onbeslist eindigen, stroomt Lazio door naar de achtste finales en treedt Club na de jaarwisseling aan in de Europa League.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand