ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13: Aurelio Buta of Royal Antwerp FC, Noa Lang of Club Brugge during the Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge at Bosuil Stadium on december 13, 2020 in Antwerp, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM ! *** local caption *** Aurelio Buta, Noa Lang
© Jeroen Meuwsen /Orange Pictures/Photo News

Clement vertelt meer over uitvallen Lang

Noa Lang was in de afgelopen weken de grote smaakmaker bij Club Brugge. Zo werd hij verkozen tot Speler van de Maand november, prikte hij zijn eerste doelpunt in de Champions League binnen en loodste hij zijn ploeg met twee assists langs Antwerp FC. De schrik was er dan ook even toen hij donderdagavond tegen KV Mechelen geblesseerd het veld moest verlaten. Na afloop kon Philippe Clement echter nog geen duidelijkheid geven over de ernst van zijn blessure.

Na nog geen veertig minuten verliet Lang het veld. In de minuten ervoor slaagde ook de smaakmaker van de voorbije weken er niet in een gaatje te vinden in de hechte Mechelse defensie. Het liep stroef bij de koploper. Het uitvallen van Lang leek in eerste instantie dan ook een flinke dreun te zijn. Met zijn dreiging en beweging was hij in de afgelopen wedstrijden vaak ongrijpbaar voor zijn tegenstanders. ”Noa had last van stijfheid in zijn hamstrings, maar dat is geen verrassing”, aldus Clement na afloop. ”Vandaar ook dat ik hem de voorbije weken altijd vroeger naar de kant haalde. Ook tegen Lazio bijvoorbeeld. Het is een jonge speler met veel kwaliteiten, maar hij mist voorlopig nog wat volume.”

AA Gent

Hoewel het in de eerste helft dus niet van harte ging, boekte Club Brugge uiteindelijk een overtuigende 0-3 overwinning op KV Mechelen. David Okereke, die als vervanger van Lang het veld betrad, zorgde voor de derde Brugse treffer. De kans is groot dat de Nigeriaan zondagmiddag, als AA Gent op bezoek komt, vanaf het begin speelt. Clement durfde na afloop namelijk nog geen uitspraken te doen over de ernst van Lang zijn klachten. Gezien het drukke programma in de afgelopen weken én in januari, zal de coach waarschijnlijk geen risico’s nemen met zijn smaakmaker. ”Het is voorlopig nog te vroeg om te zeggen of hij zondag kan spelen.”

Dankzij de zege op Mechelen staan Clement en zijn manschappen nog steviger aan kop. De voorsprong op Genk bedraagt vijf punten, maar de nummer twee heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Zondagmiddag treffen beide ploegen elkaar op Jan Breydel. ”We kijken altijd uit naar de wedstrijden tegen Gent”, aldus Clement. ”Met Hein als trainer nog meer. Ik heb veel respect voor Hein, want hij wil altijd positief voetbal brengen. Die trainers zie ik het liefste bezig. Wij gaan daar ons voetbal tegenover brengen en dat zou moeten garant staan voor een mooie pot voetbal.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws