ROME, ITALY - DECEMBER 08 : Noa Lang forward of Club Brugge @ Simon Deli defender of Club Brugge pictured during the UEFA Champions League Group match between Lazio Rome and Club Brugge at the Stadio Olimpico on December 8, 2020 in Rome, Italy, 8/12/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Clement verklaart keuze om Lang naar de kant te halen

Eén doelpunt. Dat kwam Club Brugge dinsdagavond tekort op bezoek bij Lazio. De 2-2 was niet voldoende voor het bereiken van de achtste finales van de Champions League. Desondanks mag de ploeg terugkijken op een goede wedstrijd. Club was lang de betere én dat met een man minder. Al in de eerste helft werd Eduard Sobol van het veld gestuurd. Philippe Clement reageerde door Noa Lang te vervangen door Simon Deli. Die beslissing werd hem echter niet in dank afgenomen.

Sinds zijn komst naar Club Brugge is Lang in goede vorm. Hij speelde zich al snel in de basis en werd vorige week verkozen tot Speler van de Maand november. Daarnaast prikte hij in de thuiswedstrijd tegen Zenit zijn eerste Champions Leaguedoelpunt binnen. Ook tegen Lazio maakte hij vanaf minuut één een gedreven en goede indruk. Zo was hij belangrijk bij de gelijkmaker van Ruud Vormer. Doelman Pepe Reina van Lazio kon een schot van Lang niet goed verwerken. Daar profiteerde zijn landgenoot dankbaar van. Er kwam echter al vroeg in de wedstrijd een einde aan Lang zijn wedstrijd.

Wissel

En dat door een oliedomme rode kaart van Sobol. De Oekraïner kreeg al heel vroeg in het duel zijn eerste gele prent. Hij kwam vervolgens goed weg na een overtreding nabij de achterlijn, maar kreeg niet lang daarna alsnog zijn tweede gele. Clement greep in. Hij haalde Lang naar de kant en bracht Deli om het gat in defensie op te vullen. ”Uiteraard voer je zo’n wissel niet graag door, maar het was het moment”, vertelde Clement. De coach wilde al ingrijpen vóór de tweede gele kaart van Sobol, maar volgens hem was er een probleem met de scheidsrechter om de wissel door te voeren.

”Helaas ging die wissel te traag. We haalden uiteindelijk Noa naar de kant, aangezien we met vier achterin moesten gaan spelen. Charles (red: De Ketelaere) is sterker om voorin ballen bij te houden, fysiek ook, en anders dreig je het evenwicht in je ploeg te verliezen. Noa begreep ook die wissel.” Uiteindelijk was De Ketelaere in de slotfase nog heel dichtbij de winnende treffer. Hij zag zijn knal echter op de lat uiteen spatten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws