PHILIPPE CLEMENT ( entraineur Bruges ) - FOOTBALL : Club Bruges KV vs Lille OSC - Match Preparation - Bruges - 25/07/2020 © PanoramiC ! only BELGIUM !
© Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

Clement neemt wat druk weg van De Ketelaere zijn schouders

Met het openingsdoelpunt en een versierde strafschop was Charles de Ketelaere tegen Zenit van grote waarde voor zijn ploeg. Philippe Clement posteerde hem als diepste spits. Een rol die hij nog niet eerder moest innemen. Hij deed dat echter uitstekend, waardoor de coach er een nieuwe optie bij heeft voor de positie die al het hele seizoen ter discussie staat. Hoe goed De Ketelaere het ook doet, Clement wil niet dat hij te veel hooi op zijn vork neemt.

Het gaat razendsnel met De Ketelaere. De Belg maakte in het afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht en speelde zich begin dit jaar knap in de basis. Hij maakte vervolgens een moeizame voorbereiding door, maar dat had weinig effect op zijn prestaties. De Ketelaere is uitgegroeid tot een belangrijke pion in het elftal van Clement en laat dat steeds vaker zien. Onlangs met een ijzersterke invalbeurt bij KV Kortrijk en van de week natuurlijk met zijn puike prestatie tegen Zenit. In het eerste duel met de Russen was hij natuurlijk ook al trefzeker. In de tussentijd debuteerde hij ook nog eens voor de Rode Duivels.

Dat Clement geniet van zijn parel, kan dan ook niet anders. ”Charles is één van de jongens die heel snel oppikt. Het is plezant voor een coach om daar mee te werken”, aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd met Sint-Truiden. ”Als je dingen uitlegt, weet je dat die uitgevoerd zullen worden. Ik wil hem niet opbranden en ga hem verder beschermen. We gaan het verder bekijken dag per dag, week per week, match per match. Voor mij blijft zijn beste positie als tweede spits, maar hij heeft het ook fantastisch gedaan in de plaats van Sobol of Ricca.”

Afwezigen

Voor Clement de taak om de juiste puzzel te leggen. Zaterdagvond tegen STVV kan hij in ieder geval geen beroep doen op Krépin Diatta en Simon Deli.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws